Hovädzí steak
Steak s hubovou omáčkou
Autor receptu: podajmicesto
Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu sviečkovú osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, pridáme mäso, urobíme steak na rare na prudkom plameni a mäso vyberieme.
- Šampiňóny nakrájame na hrubé plátky, červenú cibuľu na jemné kocky.
- Do panvice, kde sme robili steak, dáme rozpustiť maslo, pridáme cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme šampiňóny, lyžičku sójovej omáčky, krátko opekáme na panvici.
- Zalejeme brandy a zapálime, aby sme vyflambovali alkohol. Keď sa alkohol vypáli, plamene zhasnú. Pridáme kyslú smotanu a lyžičku horčice.
- Dohliadneme, aby huby boli mäkké a na záver zriedime trochou hovädzieho vývaru. Dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou koriandru. Podávame so steakom a ryžou.