Hovädzí steak

Steak s hubovou omáčkou

Autor receptu: podajmicesto

Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu sviečkovú osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, pridáme mäso, urobíme steak na rare na prudkom plameni a mäso vyberieme.
  2. Šampiňóny nakrájame na hrubé plátky, červenú cibuľu na jemné kocky.
  3. Do panvice, kde sme robili steak, dáme rozpustiť maslo, pridáme cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme šampiňóny, lyžičku sójovej omáčky, krátko opekáme na panvici.
  4. Zalejeme brandy a zapálime, aby sme vyflambovali alkohol. Keď sa alkohol vypáli, plamene zhasnú. Pridáme kyslú smotanu a lyžičku horčice.
  5. Dohliadneme, aby huby boli mäkké a na záver zriedime trochou hovädzieho vývaru. Dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou koriandru. Podávame so steakom a ryžou.