Steak s fazuľovým županom a nivou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej slanine, opečieme na hotový steak. Na jemnom strúhadle nastrúhame syr niva do pyramídy. Podávame s kroketami.
  2. Náš tip: Fazuľové struky sú výborná zelenina, ktorá sa vyskytuje v niekoľkých odrodách ako struky žlté (voskové) a zelené, vláknité či bez vláken. Najakostnejšie sú úzke, mladé fazuľové struky, tzv. princesky, ďalej fazuľové struky špargľové - sú krehké, mäsité, bez priesvitnej vnútornej blany a bez vláken. Na korenenie všetkých fazuľkových jedál je vhodná saturejka.