Steak s fazuľovým županom a nivou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej slanine,
opečieme na hotový steak. Na jemnom strúhadle nastrúhame syr niva do pyramídy. Podávame s kroketami.
- Náš tip: Fazuľové struky sú výborná zelenina, ktorá sa vyskytuje v niekoľkých odrodách ako struky žlté (voskové) a zelené, vláknité či bez vláken. Najakostnejšie sú úzke, mladé fazuľové struky, tzv. princesky, ďalej fazuľové struky špargľové - sú krehké, mäsité, bez priesvitnej vnútornej blany a bez vláken. Na korenenie všetkých fazuľkových jedál je vhodná saturejka.
|