Steak Rossini s Madeira omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany, vložíme do rúry predhriatej na 200 ┬░C a pečieme 8 minút. Po uplynutí času mäso vyberieme, okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste asi 5 minút.
- Rozohrejeme suchú panvicu a vložíme do nej plátky foie gras. Restujeme z každej strany do zlatohneda a na záver osolíme.
- Na tretine masla s trochou oleja urestujeme najemno nakrájanú šalotku a šampiňóny, zalejeme vínom Madeira a redukujeme na tretinu. Pridáme hovädzí vývar a na miernom ohni povaríme. Potom omáčku precedíme, znova privedieme k varu a po odstavení postupne vmiešame zvyšok studeného masla.
- Pred podávaním mäso ozdobíme plátkami čiernej hľuzovky.
|