Steak Rossini s Madeira omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
  2. Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany, vložíme do rúry predhriatej na 200 ┬░C a pečieme 8 minút. Po uplynutí času mäso vyberieme, okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste asi 5 minút.
  3. Rozohrejeme suchú panvicu a vložíme do nej plátky foie gras. Restujeme z každej strany do zlatohneda a na záver osolíme.
  4. Na tretine masla s trochou oleja urestujeme najemno nakrájanú šalotku a šampiňóny, zalejeme vínom Madeira a redukujeme na tretinu. Pridáme hovädzí vývar a na miernom ohni povaríme. Potom omáčku precedíme, znova privedieme k varu a po odstavení postupne vmiešame zvyšok studeného masla.
  5. Pred podávaním mäso ozdobíme plátkami čiernej hľuzovky.