Steak medium

Steak medium
Foto: marykay
marykayMarykay, 30 ročná žena, Košice, recept pridala: 25. januára 2012 20:16Ďalšie jej recepty

Môj prvý pokus o steak :)

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na 4 cm hrubé plátky. Pripravíme marinádu z horčice, olivového oleja, chilly, čierneho korenia a soli. Plátky natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín odležať

Plátky následne na panvici sprudka opražíme max. 30 sekúnd z každej strany. Vložíme do zapekacaj nádoby a dáme piecť. Steak medium pečieme vo veľmi vyhriatej trúbe 10 minút pri teplote 200°C.

Z výpeku si pripravíme omáčku - do výpeku vlejeme smotanu, krátko povaríme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, soľ a čierne korenie podľa chuti, krátko varíme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke :) Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • irenaw, 25. januára 2012 o 21:19
    nooo, steaky máme doma veľmi radi :) výborne to vyzerá


  • marykay, 25. januára 2012 o 22:18
    :)


  • bejgi, 25. januára 2012 o 23:01
    mňam hovädzie ja môžem, chutný steak :)


  • danculka, 26. januára 2012 o 08:25
    Na pokus to vyzerá dobre...


  • damisa, 26. januára 2012 o 08:37
    len zahryznúť, tuším sa podarili .....


  • rybarkuchar, 26. januára 2012 o 09:28
    Ak všetko čo uvaríš vyzerá po prvom pokuse tak, ako prezentovaný steak, klobúk dolu.


  • afataga, 26. januára 2012 o 10:10
    krasne dala by som si


  • marianne69, 26. januára 2012 o 11:53
    Poznam chlapika,ktory musi mat len rare steak,doslova sa mu to vzdy kupe v krvi.Zo zaciatku som mu nesmela mu pozriet na tanier,nebolo mi dobre:-) Skusala som medium,ale nakoniec som ostala pri well done.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • tatranka, 26. januára 2012 o 13:19
    Je to na jednotku s hviezdičkou.


  • sovka62, 26. januára 2012 o 17:14
    Aj ja len well done, čiže by som ho nechala v rúre trošku dlhšie. Len z čoho ho spraviť, naše hovädzie je nespoľahlivé, minule som tatárske azu dusila štyri hodiny a stále to nebolo ono.


  • tykadielko, 26. januára 2012 o 18:00
    tak toto musí byť delikatesa :)


  • marykay, 26. januára 2012 o 18:05
    Ďakujem, mäsko bolo z domáceho býčka, teda bolo ok a aj chutilo tým, ktorí to papali :) ja keby som ho chcela jesť, tak isto by musel byť upečený well done ;-)


  • adamochutnavac, 10. mája 2012 o 21:54
    no ja mám radšej medium rare az medium, well done je pre mna moc suchý a extra rare a bleu rare zase moc krvavý ale zase dam si ten rare ked mám chuť, dobrý steak pekne s grilovanou zekleninou a bylinkovým maslom to je delikatesa , no hovädzie nechutí všetkým hlavne v rodine je nás málo čo má rado steak a to sme len štyria bracháči a bratranec :-)) mama oblubuje radsej biftek :-D


  • ernest, 25. januára 2013 o 18:44
    Oj mňam.......


  • doman, 30. marca 2013 o 14:39
    Ano medium steaky su najlepsie, ale je hriech vysusit stavnatu rostenku alebo svieckovu...Ja osobne mam v oblube len rare a medium rare ale to je vec kazdeho z nas :) inak super to vyzera



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist