Steak medium

Steak medium
Foto: marykay
marykayMarykay, recept pridal: 25. januára 2012 20:16Ďalšie jeho recepty

Môj prvý pokus o steak :)

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na 4 cm hrubé plátky. Pripravíme marinádu z horčice, olivového oleja, chilly, čierneho korenia a soli. Plátky natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín odležať

2

Plátky následne na panvici sprudka opražíme max. 30 sekúnd z každej strany. Vložíme do zapekacaj nádoby a dáme piecť. Steak medium pečieme vo veľmi vyhriatej trúbe 10 minút pri teplote 200°C.

3

Z výpeku si pripravíme omáčku - do výpeku vlejeme smotanu, krátko povaríme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, soľ a čierne korenie podľa chuti, krátko varíme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke :) Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • irenaw, 25. januára 2012 o 21:19
    nooo, steaky máme doma veľmi radi :) výborne to vyzerá


  • marykay, 25. januára 2012 o 22:18
    :)


  • bejgi, 25. januára 2012 o 23:01
    mňam hovädzie ja môžem, chutný steak :)


  • danculka, 26. januára 2012 o 08:25
    Na pokus to vyzerá dobre...


  • damisa, 26. januára 2012 o 08:37
    len zahryznúť, tuším sa podarili .....


  • rybarkuchar, 26. januára 2012 o 09:28
    Ak všetko čo uvaríš vyzerá po prvom pokuse tak, ako prezentovaný steak, klobúk dolu.


  • afataga, 26. januára 2012 o 10:10
    krasne dala by som si


  • marianne69, 26. januára 2012 o 11:53
    Poznam chlapika,ktory musi mat len rare steak,doslova sa mu to vzdy kupe v krvi.Zo zaciatku som mu nesmela mu pozriet na tanier,nebolo mi dobre:-) Skusala som medium,ale nakoniec som ostala pri well done.


  • tatranka, 26. januára 2012 o 13:19
    Je to na jednotku s hviezdičkou.


  • sovka62, 26. januára 2012 o 17:14
    Aj ja len well done, čiže by som ho nechala v rúre trošku dlhšie. Len z čoho ho spraviť, naše hovädzie je nespoľahlivé, minule som tatárske azu dusila štyri hodiny a stále to nebolo ono.


  • tykadielko, 26. januára 2012 o 18:00
    tak toto musí byť delikatesa :)


  • marykay, 26. januára 2012 o 18:05
    Ďakujem, mäsko bolo z domáceho býčka, teda bolo ok a aj chutilo tým, ktorí to papali :) ja keby som ho chcela jesť, tak isto by musel byť upečený well done ;-)


  • adamochutnavac, 10. mája 2012 o 21:54
    no ja mám radšej medium rare az medium, well done je pre mna moc suchý a extra rare a bleu rare zase moc krvavý ale zase dam si ten rare ked mám chuť, dobrý steak pekne s grilovanou zekleninou a bylinkovým maslom to je delikatesa , no hovädzie nechutí všetkým hlavne v rodine je nás málo čo má rado steak a to sme len štyria bracháči a bratranec :-)) mama oblubuje radsej biftek :-D


  • ernest, 25. januára 2013 o 18:44
    Oj mňam.......


  • doman, 30. marca 2013 o 14:39
    Ano medium steaky su najlepsie, ale je hriech vysusit stavnatu rostenku alebo svieckovu...Ja osobne mam v oblube len rare a medium rare ale to je vec kazdeho z nas :) inak super to vyzera



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist