Steak medium

Steak medium
Foto: marykay
marykayMarykay, recept pridal: 25. januára 2012 20:16Ďalšie jeho recepty

Môj prvý pokus o steak :)

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na 4 cm hrubé plátky. Pripravíme marinádu z horčice, olivového oleja, chilly, čierneho korenia a soli. Plátky natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín odležať

2

Plátky následne na panvici sprudka opražíme max. 30 sekúnd z každej strany. Vložíme do zapekacaj nádoby a dáme piecť. Steak medium pečieme vo veľmi vyhriatej trúbe 10 minút pri teplote 200°C.

3

Z výpeku si pripravíme omáčku - do výpeku vlejeme smotanu, krátko povaríme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, soľ a čierne korenie podľa chuti, krátko varíme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke :) Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • irenaw, 25. januára 2012 o 21:19
    nooo, steaky máme doma veľmi radi :) výborne to vyzerá


  • marykay, 25. januára 2012 o 22:18
    :)


  • bejgi, 25. januára 2012 o 23:01
    mňam hovädzie ja môžem, chutný steak :)


  • danculka, 26. januára 2012 o 08:25
    Na pokus to vyzerá dobre...


  • damisa, 26. januára 2012 o 08:37
    len zahryznúť, tuším sa podarili .....


  • rybarkuchar, 26. januára 2012 o 09:28
    Ak všetko čo uvaríš vyzerá po prvom pokuse tak, ako prezentovaný steak, klobúk dolu.


  • afataga, 26. januára 2012 o 10:10
    krasne dala by som si


  • marianne69, 26. januára 2012 o 11:53
    Poznam chlapika,ktory musi mat len rare steak,doslova sa mu to vzdy kupe v krvi.Zo zaciatku som mu nesmela mu pozriet na tanier,nebolo mi dobre:-) Skusala som medium,ale nakoniec som ostala pri well done.


  • tatranka, 26. januára 2012 o 13:19
    Je to na jednotku s hviezdičkou.


  • sovka62, 26. januára 2012 o 17:14
    Aj ja len well done, čiže by som ho nechala v rúre trošku dlhšie. Len z čoho ho spraviť, naše hovädzie je nespoľahlivé, minule som tatárske azu dusila štyri hodiny a stále to nebolo ono.


  • tykadielko, 26. januára 2012 o 18:00
    tak toto musí byť delikatesa :)


  • marykay, 26. januára 2012 o 18:05
    Ďakujem, mäsko bolo z domáceho býčka, teda bolo ok a aj chutilo tým, ktorí to papali :) ja keby som ho chcela jesť, tak isto by musel byť upečený well done ;-)


  • adamochutnavac, 10. mája 2012 o 21:54
    no ja mám radšej medium rare az medium, well done je pre mna moc suchý a extra rare a bleu rare zase moc krvavý ale zase dam si ten rare ked mám chuť, dobrý steak pekne s grilovanou zekleninou a bylinkovým maslom to je delikatesa , no hovädzie nechutí všetkým hlavne v rodine je nás málo čo má rado steak a to sme len štyria bracháči a bratranec :-)) mama oblubuje radsej biftek :-D


  • ernest, 25. januára 2013 o 18:44
    Oj mňam.......


  • doman, 30. marca 2013 o 14:39
    Ano medium steaky su najlepsie, ale je hriech vysusit stavnatu rostenku alebo svieckovu...Ja osobne mam v oblube len rare a medium rare ale to je vec kazdeho z nas :) inak super to vyzera



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist