Ríbezľový koláč

Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky si dáme dve celé vajíčka, mlieko a trstinový cukor.
  2. Tieto tri suroviny vyšľaháme robotom do penista.
  3. Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. A nakoniec jemne primiešame maslo v izbovej teplote.
  4. Jemne primiešame ríbezle. Ja som použila čierne a biele, ale už som piekla tento koláč aj s červenými.
  5. Olejom si vymastíne formu na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňoch 50 minút.
  6. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.
  7. Koláč vyklopíme z formy a potrieme ho ríbezlovým džemom.
  8. Pripravíme si čokoládovú a citrónovú polevu. Čokoládová: zmiešame práškový cukor, kakao a Ceru (od oka). Citrónová: zmiešame práškový cukor a citrónovú štavu. Koláč polejeme najskôr čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom citrónovou polevou. Môžeme posypať strúhaným kokosom.
  9. Koláčik je naozaj šťavnatý kyselkavej a sladkej chute. Skvelý na horúce, letné dni! :-)