Ríbezľový koláč
Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzkanr
Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si dáme dve celé vajíčka, mlieko a trstinový cukor.
- Tieto tri suroviny vyšľaháme robotom do penista.
- Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. A nakoniec jemne primiešame maslo v izbovej teplote.
- Jemne primiešame ríbezle. Ja som použila čierne a biele, ale už som piekla tento koláč aj s červenými.
- Olejom si vymastíne formu na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňoch 50 minút.
- Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.
- Koláč vyklopíme z formy a potrieme ho ríbezlovým džemom.
- Pripravíme si čokoládovú a citrónovú polevu. Čokoládová: zmiešame práškový cukor, kakao a Ceru (od oka). Citrónová: zmiešame práškový cukor a citrónovú štavu. Koláč polejeme najskôr čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom citrónovou polevou. Môžeme posypať strúhaným kokosom.
- Koláčik je naozaj šťavnatý kyselkavej a sladkej chute. Skvelý na horúce, letné dni! :-)