Šťavnatý perník z Acidka

Autor receptu: prhlavka

Nikde som nenašla recept na šťavnatý perník, tak som si ho vymyslela sama :D skombinovala som recept na klasický acidkový koláč a recept na perník ktorý doma bežne robievame. Výsledok bol perfektný, sýty, šťavnatý raz-dva hotový a chuťovo vynikajúci!

Postup

  1. Používala som 250ml hrnček. Všetky suché ingrediencie nasypeme do nádobky, rukou prehnietime, pridáme všetky tekuté suroviny, dôkladne premiešame varechou a na záver do cesta pridáme orechy a hrozienka. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (dávka je na jeden veľký plech) a pečieme na cca 180-200 stupňoch asi 40 minút. Záleží od rúry, treba koláčik skontrolovať špáradlom, keď už rozvoniava. Pokiaľ vytiahnete špáradlo suché, koláčik je upečený. Necháme ho vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.
  2. do hrnca vylejem 200ml smotany na šľahanie, nechala som ju povariť a pred zovretím som do nej nalámala 200g čokolády, rozpustila za stáleho miešania a odstavila zo sporáka. Natrela džemom koláčik, keď mi čokoláda trošku vychladla cca 8-10minút (mala konzistenciu na poliatie koláča) vyliala som ju na džem, rozotrela špachtličkou a daal stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!