Šťavnatý pečený králik (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na obed som spravila výborného pečeného králika. Syn vravel , že takého dobrého ešte nejedol. Od prekvapenia som skoro spadla zo stoličky. Takú pochvalu som nečakala. Recept som našla na stránke Mimibazar . Stojí naozaj za vyskúšanie. Pôvodne som chcela králika špikovať so slaninou, no nebolo treba.

90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Králika som nechala rozmraziť. Umyla som ho a odblanila.
  2. Zarobila som si marinádu z oleja , kečupu , horčice , soli , mletého čierneho korenia,štipky mletej štipľavej papriky a mletej sladkej papriky, cesnaku a cibule.
  3. Králika som si pokrájala .
  4. Mäso som natrela marinádou a vložila som ho do pekáča , v ktorom ho budem piecť. Pekáč som prikryla a mäso som vložila do chladničky. Mäso som dala do marinády v sobotu večer.V nedeľu som len zapla rúru na 180 °C. Zakrytého králika som piekla asi 1,5 hod.
  5. Potom som ho na chvíľu piekla odkryté, aby sa zapieklo.
  6. Zdalo sa mi , že jeden králik bude k obedu málo , preto som zvlášť dala piecť do malej misky stratené kura.
  7. Uvarila som zemiaky , umyla šalát .
  8. Z králičej hrudi a jedného kuracieho trupu som spravila polievku.
  9. No a obed je už hotový . Môžeme degustovať. Dobrú chuť.