Šťavnatý koláč

adeja - fotkaadeja, 20. júla 2011
Šťavnatý koláč
Foto: adeja

Veľmi ľahký, rýchly a chutný koláčik, ktorý poteší Vaše chuťové bunky ;)

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

5
1 hrnček
1 hrnček
cca 1 hrnček
1 hrnček
1
Plnka :
2,5 dl
200 g /horká




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtka a vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme ostatné suroviny a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť pri teplote 180°C 35 minút.

  2. 2

    Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme kávou (pol hrnčeka - osladenou ) necháme vsiaknuť a potrieme ľubovoľným džemom.

  3. 3

    V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu a varíme až do zhustnutia, vylejeme na cesto a rozotrieme, necháme odležať pár hodín v chlade a dozdobíme podľa vlastnej fantázie :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekný koláčik, páči sa mi aj poliatie kávou, aká by mala byť - zrnková, neska, či kapuccino, aby som dosiahla tú chuť? A aj tá čokošľahačka musí byť na nej fajn, takže-KK.
marikasu
Takýto koláčik mám uložený v KK pod názvom výborné kávové kocky od @Gabikab , no namiesto kakaa tam ide hrnček granka. Je naozaj výborný, odporúčam, piekla som ho už opakovane. Teraz vyskúšam podľa tvojho receptu s kakaom :))
zdezda
koláčik vyzerá veeeľmi chutne, no nezdá sa mi to množstvo kakaa, asi to bude to Granko,však:-)
evanaaa
Len teraz som si všimla, je tam iba hrnček múky a hrnček kakaa potom k pomeru múky a ostatných surovín.....nie je veľa? Dala by som tretinu kakaa, ostatné by som doplnila múkou. Aj tak je tam aj dosť vajíčok na pohár múky, ale ak je to vyskúšané, tak asi ti ide aj tak.
evanaaa
Teraz som si pozrela aj ten druhý recept, takže je to správne - 5 vajec a pohár múky, len granko miesto kakaa, to zas ja nemôžem, lebo je sladené, tak zostáva kakao. Ale je to na malý plech, ak by som chcela dvojnásobnú porciu, 10 vajec sa mi zas zdá veľa. Ale čo už......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia