Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept)

Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept)
Foto: wighy
wighyWighy, recept pridal: 25. septembra 2010 10:39Ďalšie jeho recepty

Pridávam opäť ďalší výborný a jednoduchý koláč.

Suroviny

8
porcií
10
minút
príprava
30
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme si vajcia s kryštáľovým cukrom do peny.
Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme múku,prášok do pečiva, olej, mlieko a poriadne vymiešame
Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme kososovou zmesou. Tú si pripravíme tak, že zmiešame strúhaný kokos s vanilkovým a práškovým cukrom.
Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Dáme zapiecť do rúry na cca 25-30 minút a hneď po vytiahnutí zalejeme nevyšľahanou šľahačkou. Nakoniec možeme posypat grankom alebo poliať čokoládovou polevou.
Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 25. septembra 2010 o 14:38
    Tak toto je koláčik pre moju rodinu, bez zbytočného tuku. Vďaka a ukladám.


  • mariena1, 25. septembra 2010 o 20:37
    Postup vyzera ako Rafaelo rezy,ozaj je fantasticky,štavnaty...Odporučam


  • marikasu, 25. septembra 2010 o 22:03
    ja ho mám tiež zapísaný ako Rafaelo rezy a potvrdzujem že je výborný :-)


  • elisticka, 26. septembra 2010 o 08:13
    vyzerá výborne kokos mi ešte zostal veru vyskúšam tvoj receptík:-))) šikovný hrnčekový ........


  • zsuzsu, 26. septembra 2010 o 08:20
    skvelý receptík,ukladám si ho a dakujem :))


  • remcula, 26. septembra 2010 o 09:22
    Skvělá buchtička.


  • dorisa, 26. septembra 2010 o 09:54
    Takéto koláčiky možem, ďakujem, ukladám do mojej KK.


  • nikina1510, 26. septembra 2010 o 10:22
    veľmi sympatický koláčik, ten kokos ma už teraz láka :)


  • zdezda, 26. septembra 2010 o 11:37
    dík za pripomenutie, hrnčekové mám rada hneď po koláčoch z lístkového cesta :-)


  • ssissa, 26. septembra 2010 o 12:32
    povodne mam recept z markizy: » www.markiza.sk/pecieme-s-teleranom/252830-rafaelo-rezy...


  • wighy, 26. septembra 2010 o 13:05
    dakujem pekne,urcite si pochutite, ja kokos az tak neoblubujem ale tento kolacik mozem:)


  • levvv, 26. septembra 2010 o 13:13
    idem pec potom napišem.


  • alexdidi, 27. septembra 2010 o 07:38
    Včera som vyskúšala...rýchly, šťavnatý, výborný...ďakujem za recept


  • wevewe, 27. septembra 2010 o 08:10
    noooo skusim


  • bedrunka, 27. septembra 2010 o 09:23
    S hrnčekmi a kokosom môže byť hocikedy.


  • wighy, 27. septembra 2010 o 09:38
    alexdidi tak to sa velmi tesim :)))


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. septembra 2010 o 11:37
    Poznám, výborný koláčik, odporúčam! :-)


  • dorisa, 30. septembra 2010 o 21:59
    @wighy , blahoželám k výhre, ja som tušila, že to bude jeden z favoritov súťaže.


  • wighy, 1. októbra 2010 o 14:09
    velikansky velmi dakujem strasne sa tesim:))))))


  • zasterka, 9. októbra 2010 o 23:19
    Už som ho robila 2x, je naozaj vynikajúci, odporúčam :-)


  • mirkalondyn, 17. októbra 2010 o 19:12
    Prave sa mi pecie v trube,uz som velmi zvedava :) dakujem za receptik :)


  • piczur, 24. októbra 2010 o 17:15
    Prečítala, uložila do KK, hneď vyskúšala a zmlsala. Ďakujem zaradené medzi moje naj recepty.


  • aja1616, 21. novembra 2010 o 00:08
    V utorok som piekla, fakt vynikajúci. Tá vôňa a tá chuť, jedna báseň. Po vyliatí smotany mi ostali "2,3" suché miesta, tak som ich poliala pomocou čajovej lyžičky mliekom. OK


  • katka28, 13. júla 2012 o 20:37
    vyskúšala a naozaj výborný


  • 3sandra3, 13. júla 2012 o 20:41
    ja tiež vyskúšam... doteraz mi akosi unikal... nevidela som ho tu...


  • stania8, 19. decembra 2012 o 19:19
    no chcela by som ho upiect ale v postupe pise ze hned ako ho vyberiem z rury poliat nevyslahanou slahackou.....najprv ho treba ale preklopit a papier dat prec alebo? Pomozte mi niekto aby som ho mohla upiect


  • tatranocka, 19. decembra 2012 o 19:27
    @stania8b tá šľahačková smotana ti vsiakne do cesta,takže je to jedno,kedy dáš papier preč.


  • stania8, 22. decembra 2012 o 23:43
    tatranocka dakujem :)


  • marianne, 2. októbra 2013 o 11:51
    ...upeceny,vyborny je.Dala som menej cukru,chvalili aj tak....


  • marie5, 18. októbra 2013 o 22:42
    Díky za fantastický, pomerne jednoduchý ale vynikajúci koláčik . chystám sa vyskúšať namiesto kokosu s orechmi, myslíte že bude tiež taký šťavnatý_


  • martapaula, 1. februára 2014 o 18:14
    Je to výborný koláč,ale tie šľahačkové smotany treba dať dve,jedna nestačí. Granko tam nedávam,ani žiadnu polevu.


  • ewa1, 16. mája 2014 o 21:17
    tiež som ho piekla, je výborný, len ja som dala okrem šlahačkovej smotany aj kyslú pochúťkovú a nešetrila som ňou, takže to bolo šťavnaté a veľmi chutné



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist