Jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč bez múky

Autor receptu: siuuu

Jahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na nejaký fajnový koláčik. Tento patrí medzi tie zdravšie, je bez múky - ale chutí výborne.

8-10
porcií
15 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Orechy, vločky a cukor rozmixujeme. Pridáme maslo, premiešame a 4 PL hmoty odoberieme bokom (použijeme na posýpku). Do zvyšnej zmesi pridáme vajce a prášok do pečiva a spracujeme na kompaktnú hmotu.
  2. Formu na koláč jemne vymažeme (ja som použila kokosový olej) a posypeme napríklad mandľovou múkou. Rovnomerne roztlačíme cesto tak, aby nám vznikol aj okraj.
  3. Jahody umyjeme, pokrájame, zmiešame so škrobom a rozložíme na cesto. K odloženej zmesi pridáme mandľovú múku a voňavé korenie (škoricu, badián, klinček, ..) a urobíme mrveničku, ktorou rovnomerne posypeme jahody. Pečieme v rúre zohriatej na 185 °C cca 35-40 minút.
  4. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Koláčik je krehký, voňavý a šťavnatý. Ja som pred podávaním jemne poprášila práškovým cukrom a ozdobila čerstvými jahôdkami.