Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. júna 2017

Recept od Gaba Kocáka

Suroviny

 (flank steak)




Postup

  1. 1

    Vyzreté mäso (4 - 8 týždňov staré) neumývame, len ho osušíme do sucha.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kto nemá rád mastné, môže najmastnejšie časti odrezať. Tuk je však nositeľom chuti, preto sa neodporúča odstrániť úplne.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celý kus mäsa rýchlo pečieme z oboch strán na repkovom oleji.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plechu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C na 5 - 6 minút. Potom plech s mäsom vyberieme a dôkladne prikryjeme alobalom, aby si mäso niekoľko minút odpočinulo.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na masle najskôr opečieme zopár neošúpaných cesnakových strúčikov a neošúpanú šalotku. Potom pridáme celé cherry paradajky, ktoré opražíme a nakoniec najemno nasekanú vňať z kučeravého petržlenu.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhej panvici na masle orestujeme jarné cibuľky aj s "fúzikmi" - korienkami. Pridáme čerstvý tymian.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme neošúpané roztlačené cesnakové strúčiky, neošúpanú šalotku, tymian a oddýchnuté mäso. Opekáme rýchlo z oboch strán, pričom steak oblievame roztopeným maslom, kým nezíska zlatistú farbu. Následne steak vyberieme, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením až úplne na záver, lebo ak by sme korenili skôr, mohlo by korenie pri opekaní zhorknúť. Režeme naprieč vláknami, steak by mal byť v strede ružový.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme s opraženou zeleninou.

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
Toto bola manna nebeská! Gabo je fakt majster. Vždy som mala predsudky, že nedám do úst polosurové mäso, z ktorého vyteká červená šťava...teraz som mala šancu to zmeniť a neľutujem. Ďakujem za fantastický chuťový zážitok.
evanaaa
Pozerala som leták Lídla na budúci týždeň a sú v ňom podobné "kúsky" mäsa, síce drahšie ale raz za čas treba skúsiť, ale práve preto je aj treba také mäso správne upraviť, aby nevyšlo nazmar a to som ešte neskúšala, nemám odvahu ho pokaziť, ale keď vidím aj tento recept, no.......uvidíme.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia