Cestoviny s kuracím mäsom
Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite
zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a
rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...
2-3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny, z ktorých budeme jedlo pripravovať.
- Umyté a odblanené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, poprípade pridáme máličko kurkumy. Mrkvu, kaleráb, šampiňóny a bielu reďkovku (ktorá v kombinácii sójovej a teriyaki omáčky chutí fantasticky, pripomínajúc bambusové výhonky) nastrúhame na tenké plátky. Papriky krájame na tenké pásiky, cesnak a cibuľku nadrobno...
- Na rozpálenom olivovom oleji, orestujeme kuracie prsia domäkka cca 4 minútky...
- Hotové preložíme do misky. A do toho istého woku vložíme lahôdkovú cibuľku spolu s nasekaným cesnakom a pridaním ešte máličko olivového oleja.
- Po chvíľke pridáme všetku nastrúhanú zeleninu a opražíme na silnom plameni 4 minútky. Zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu.
- Pridáme šampiňóny, premiešame...
- Následne pridáme sójovú omáčku, teriyaki omáčku, podlejeme cca 50 ml vývaru, poprášime tapiokovou múkou a na miernom ohni prehrievame a premiešavame.
(Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov.)
- Medzitým si uvaríme tagliatelle vo vriacej osolenej vode. Dĺžka varenia 4 minútky „al dente“. Potom ich scedíme.
- Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme opražené kuracie prsia a scedené taglliatele. Premiešame nech sa chute krásne prepoja, poprípade dosolíme a môžeme servírovať...
- Dobrú chuť!