Šťavnaté kokosky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. decembra 2016
Šťavnaté kokosky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, rýchle a vynikajúce ;-P

20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
600 ml
200 ml
Cukrový sirup:
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame lyžicou nevyšľahané bielky, 3 x 2 dl kokos a 2 dl kryštálového cukru. Dostaneme mokrú kokosovú masu, z ktorej pomocou dvoch lyžíc tvarujeme trocha "hrboľaté" kopčeky :-) Ukladáme ich na plech s pečiacim papierom a dáme piecť do rúry, ktoru sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 20 minút. Ale treba si to pravdaže sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

    Šťavnaté kokosky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kokosky majú byť pekne upečené :-) Upečené kokosky necháme celkom vychladnúť.

    Šťavnaté kokosky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne si urobime cukrovy sirup na kokosky. 1dl cukru s 1dl vody povaríme na strednom ohni 2-3 minúty. Keď máme sirup hotový, tak ešte do horúceho namáčame vrchy kokosiek. Nech je kokoska aspoň do polovice ponorená v sirupe. Napočítame do 4 a vyberieme ju :-) Kokosky ukladáme naspäť na plech a necháme aspoň 1h takto stáť. Spodok tých kokosiek sa pomaly nasaje a bude tiež vláčny. Napokon si ich môžme odložiť do umelej krabice.

    Šťavnaté kokosky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kokosky sú naozaj fantastické :-) Šťavnaté a sladké. Kto má rád kokosové, tomu určite odporúčam vyskúšať!

    Šťavnaté kokosky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dosa
.... perfektne kokosky a nech Ti to pecie a vari este lepsie po cely novy rok ako doteraz, stastne a vesele sviatky Ti prajem...:)))
haji
Předloni jsem dělala podobné kokosky - suché smícháno s neušlehanými bílky, kulička, upéct, papat, recept byl bez sirupu. Tvoje musí být také výborné, hlavně rychlé a bez páry, sněhu,uložím a někdy vyzkouším, bo kokosky miluji. Díky za receptík!
cesminaz
@Priroda budem rasa ak vyskusas,urcite neolutujes :-) @Dosa dakujem pekne za prianie :-) a zelam ti tiez pekne sviatky a vsetko dobre do noveho roku! Mila @Haji ano kokosky su inak klasicky bez sirupu,ale garantujem ti ze takto su tiez fantasticke.Su vláčne,ale nie premočené.Su super ;-P
1x haji
svetlusakz
Ja som dnes robila...mierne som recept inovovala...dala sim len polovicku cukru a dala som agave sirup.spravila som gulky.
marianne
naposledy som ich jedla ako dieťa, moje oblúbené..vďaka za recept
barbie
joj, pomylili ma tie ml-
dala som 600 g kokosu a zrazu take suché...no nič to -urobim trojitu davku :)
kolko je to asi gramov?
cesminaz
@Barbie (12.4.2017 18:37)

Fúha,tak to teraz na rychlo ani neviem..ale hadam tych 6dl bolo 1,5sačku ak sa mi dobre zda.1 sacek ma 200g ,takze 300g.Takze to nude pravdepodobne dupla a nie tripla :-) Skus dat bielka ako na duplu z uvidis aka bude masa.Ak je dost mokra,tak je uz dobre.Ale asi uz odpovedam neskoro :-( ako si pochodila? Dufam ze sa kokosky vydarili.Su výborné :-)
fifipierko
ja robím takto : 200 g kokosu, 200 g pr.cukru, 4 bielka, 50 g strúhanky
vyšľahať sneh a pridať ostatné. Pomocou lyžičky ukladáme na plech s papierom . Pri 150 C pečieme cca 15minut. Necháme vychladnúť a vrch namáčame do čokolády, miesto sirupu
cesminaz
@fifipierko (16.12.2020 12:29)

Je tu viac receptov na kokosky a niektoré som bola aj ja už vyskúšala. No mne osobne chutia takto, nasiaknuté sirupom :-) Vdaka za koment.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia