Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami fotorecept

stava - fotkastava, 5. mája 2011
Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami (fotorecept)
Foto: stava

Tento recept velmi oblubujem...je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu...:-) a netreba stat pri sporaku, ale vsetko sup sup do Zobraziť celý popisTento recept velmi oblubujem...je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu...:-) a netreba stat pri sporaku, ale vsetko sup sup do rury...:-) recept som uz davala aj na inu stranku....takze ste sa s nim uz mohli stretnut :-!

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g najlepsie hovadzie a bravcove 1:1
150 g
cca 150 ml alebo mlieko
5 ks struciky pretriet so solou
1 ks
1 PL
1 ks nasekana najemno
2 PL na potretie pekaca
 alebo obycajne paradajky
2 ks na kolieska
150 g - napr Eidam tehla




Postup

  1. 1

    Vlocky si nasypeme do misky a podlejeme vyvarom, nechame napucnat. Potom pridame maso a vsetky ostatne ingrediencie okrem paradajok, cibule a syra.

  2. 2

    Pekac si vymastime olejom. Z hmoty robime gulicky, dame na plech a jemne stlacime ako fasirku. Do kazdej urobime dierku a dame do nej cherry rajcinku. Na cherry rajcinku dame koliesko cibule (plne koliecko, niekedy vyberam len stred aby rajcinka precnievala, ale ked je hlbsie, tak nemusim vyberat). Ja som tentokrat dala obycajne koliesko rajciny a poradie som vymenila - masko, cibula, rajcina a syr. Dame do rury piect asi na 190°C na takych 20 min. Potom masko vyberieme z rury a dame platky syra alebo syr nastruhany nahrubo a dame spat do rury asi na 5 min, len tak aby sa syr roztiekol...nie zapiekol :-)

  3. 3

    Vyberieme z rury a podavame so zemiakmi...u nas varenymi na pare (uzasne) a uhorkovym salatom alebo sterilizovanymi uhorkami. minimum prace, minimum statia pri sporaku a minimum oleja :-) Dobru chut :-)

Diskusia k receptu

stava
aj tam som davala recept. to sa nesmie??? ja som myslela, ze sa mozem s tymto receptom podelit aj tu...alebo nie? som nevedela, ale aj napr. to grilovane mlete masko som dala k receptom na Markize....ooooooooo....mam to vymazat? to sa nesmie?
jody
Ak ste naozaj autorom výtvoru (jedla aj fotografií), tak sa to smie. Len sme tu mali pár prípadov, kedy niekto odkopíroval cudzí recept aj s fotkami...
stava
ale nie...to by som neurobila...len svoje recepty davam aj inde....uz som sa zlakla, ze to nemozem...ale autorom som len a len ja....sak moj pekac, moja rura na fotke...len tie fasirky boli manzelove...xixi
jody
Ja som tiež popridávala pár receptov aj inde a napríklad som to riešila tak, že som nedávala úplne tú istú fotku. Ja vždy robím viacej fotiek a potom mám na výber... :-) Ale to je na každom, ako si to urobí... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia