Šťavnatá orechovo-jablková torta

dadush - fotkadadush, 4. augusta 2015
Šťavnatá orechovo-jablková torta
Foto: dadush

Tento recept som našla v starej kuchárskej knihe pôvodne pečený na plechu ale ja som sa rozhodla ho upiecť v tortovej forme.

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
6 ks
3 PL
3 PL
150 ml
100 ml
6 PL
1 ks
Sneh:
6 ks
7 PL
hrsť pomleté
6-7 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si spravila korpus. Vaječné žľtka s cukrom som vyšľahala potom som pridala mlieko a olej, nakoniec som primiešala vareškou hladkú múku. Ja som si cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala za lyžicku kakaa ale nemusi byť :-) Cesto som vyliala do maslom vytretej a kokosom vysypanej tortovej formy, najskôr biele a potom cik-cakovito kakaové cesto. Piekla som cca 30 min. na 160 stupňoch, ale pečenie záleží od rúry.

  2. 2

    Medzí tým ako sa piekol korpus tak som rozomlela orechy. Tesne pred upečením korpusu som vyšľahala bielka s cukrom do tuha, potom som pridala pomlete orechy a jablká (ja som mala nastrúhané zavárané). Túto snehovú masu som natrela na upečený korpus a dala do rúry piecť daľších 30min. Tu je dobré davať pozor aby sa bielka nepripiekli.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí som poliala roztopenou čokoládou a posypala ozdobami. Najlepšie chutí na druhý deň ako každý koláčik s jablkami.

    Šťavnatá orechovo-jablková torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavý koláčový recept, ten bielkový vrch s orechami a jablkami ma zaujal najviac. Rada ho niekedy vyskúšam, ja asi bez čokoládovej prikrývky
afataga
kremove torty nemam rada, ale toto by som si veru dala kusok, vyzera dobre
dadush
Joj, dámy aj by som vás ponúkla ale už sme ho zbaštili ....
@tiginko torta mi prisla taka fádna bez tej čokolády ale sto ludi sto chuti :-)
@afataga torta nie je suchá ale štavnatá z tých jablk, priznám sa koly tomu mi torta nechutila ale ked som kostla na druhý deň tak to uz bolo o niecom inom. :-)

Vskúšajte a dajte vedieť či chutil :-)
kukulienka71
si šikovná, vynaliezavá, vidieť, že ťa kuchyňa baví. Krásne foto a určite chutná torta, zo surovín súdiac. Bude sa hodiť, vďaka
evanaaa
@dadusch , aj mňa na tomto koláči nalákal ten orechovo-jablkový sneh, prípadne by som miesto čokolády dala aj citrónovú alebo inú polevu, teda, komu tá čokoláda vadí.
dadush
Dámy ďakujem za pochvaly :-)
@kukulienka71 áno kuchyňa ma baví, trávim v nej veľa času :D
@cesminaz júúú tvoj koláčik vyzerá tiež skvelo, píšem si na môj siahodlhý zoznam na vyskúšanie :-)
sto ľudí sto chutí, ale kedže ja som čokoholik tak vždy siahnem po čokoládovej poleve :D :D takže každý podľa svojej chuti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia