Šťavnatá čokoládová torta

Autor receptu: helenap

60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny potrebné na korpus si odmeriame v 3 dcl hrnčeku. Polohrubú múku, kryštálový cukor, granko, olej, vajcia a prášok do pečiva dobre zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej radšej na menšej teplote 150-160° cca 45 minút.
  2. Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
  3. Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Pripravíme si 2 dcl hrnčeka silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Následne potrieme džemom. Džemu dajte dostatok, inak bude torta suchá, nešetrite, torta bude šťavnatejšia. Na korpus položíme hornú polovicu korpusu a urobíme rovnaký postup ako na spodnom korpuse, polejeme kávou a potrieme džemom. Nakoniec polejeme hotovou polevou a na noc vložíme do chladničky.