Šťavnatá čokoládová torta

helenap - bez fotkyhelenap, 29. apríla 2015
Šťavnatá čokoládová torta
Foto: helenap
60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
5 ks celé
1 bal.
150 ml
150 g
2 dl rozpustná




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na korpus si odmeriame v 3 dcl hrnčeku. Polohrubú múku, kryštálový cukor, granko, olej, vajcia a prášok do pečiva dobre zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej radšej na menšej teplote 150-160° cca 45 minút.

  2. 2

    Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.

  3. 3

    Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Pripravíme si 2 dcl hrnčeka silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Následne potrieme džemom. Džemu dajte dostatok, inak bude torta suchá, nešetrite, torta bude šťavnatejšia. Na korpus položíme hornú polovicu korpusu a urobíme rovnaký postup ako na spodnom korpuse, polejeme kávou a potrieme džemom. Nakoniec polejeme hotovou polevou a na noc vložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

slavnicanka
Poznám,robievam to ako zákusok veľmi dobré,šťavnaté,skúsim aj ako tortu že ma to nenapadlo:)))))
evanaaa
Tiež sa mi páči dezert, netreba vážiť je jednoduchý postup.....len som sa trochu pozastavila v bode 2) nad polevou, osobne som ju ešte nerobila, ale ako viem z ostatných podobných receptov tu, smotana sa zohrieva skoro po bod varu, ale nemá sa ( vraj) variť, čokoláda sa v nej iba rozpustí za občasného miešania.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia