Arašidová torta
Šťavnatá arašidová torta
Autor receptu: biba1111
Výborná torta pre všetkých
milovníkov čokolády a arašidov. U
nás sa po nej len tak zaprášilo.
12 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Korpus:
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne k nim prišľaháme olej. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a po lyžiciach primiešame k vyšľahaným žĺtkam. Nakoniec opatrne vmiešame dotuha ušľahaný sneh, aby cesto ostalo nadýchané.
- Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 150 °C. Pečieme asi 40 minút.
- Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.
- Plnka:
1/2 kelímku smotany na šľahanie zohrejeme takmer po bod varu. Odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Povrch každej časti korpusu rovnomerne polejeme touto čokoládovou zmesou.
- Zvyšnú smotanu (2 a 1/2 kelímka) vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Opatrne postupne primiešame zmäknuté arašidové maslo izbovej teploty a preosiaty cukor. Už nešľaháme, aby sa nám krém nezrazil.
- Krém natrieme na všetky tri časti korpusu poliate čokoládou a zopár lyžíc si z neho odložíme na boky torty.
- Tortu poskladáme tak, aby navrchu bol arašidový krém (vrstviť a natierať ju môžeme aj postupne). Boky potrieme odloženým krémom a tortu ozdobíme kakaovým práškom a podrvenými arašidami.