Arašidová torta

Šťavnatá arašidová torta

Autor receptu: biba1111

Výborná torta pre všetkých milovníkov čokolády a arašidov. U nás sa po nej len tak zaprášilo.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne k nim prišľaháme olej. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a po lyžiciach primiešame k vyšľahaným žĺtkam. Nakoniec opatrne vmiešame dotuha ušľahaný sneh, aby cesto ostalo nadýchané.
  2. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 150 °C. Pečieme asi 40 minút.
  3. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.
  4. Plnka: 1/2 kelímku smotany na šľahanie zohrejeme takmer po bod varu. Odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Povrch každej časti korpusu rovnomerne polejeme touto čokoládovou zmesou.
  5. Zvyšnú smotanu (2 a 1/2 kelímka) vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Opatrne postupne primiešame zmäknuté arašidové maslo izbovej teploty a preosiaty cukor. Už nešľaháme, aby sa nám krém nezrazil.
  6. Krém natrieme na všetky tri časti korpusu poliate čokoládou a zopár lyžíc si z neho odložíme na boky torty.
  7. Tortu poskladáme tak, aby navrchu bol arašidový krém (vrstviť a natierať ju môžeme aj postupne). Boky potrieme odloženým krémom a tortu ozdobíme kakaovým práškom a podrvenými arašidami.