Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené ríbezle dáme do nádoby a zalejeme prevarenou vodou a dáme aj kyselinu citronovú,rýbezle pomačkáme rukou a necháme stáť24 hod.
  2. na druhý deň prepasírujeme ja som pretlačila cez silónovú plachtičku na to určenú...
  3. šťavu premiešame a začneme plniť do pohárov,pretože flaše sa mi zle skladujú, tak dávam do pohárov aj sirup, aj túto šťavu a to nasledovne,do 7dl pohára dáme 2pl cukru a 1dl vody, cukor rozmiešame lyžicou a dolejeme šťavou a pohár uzavrieme a sterilizujeme,aby chytilo víčko.
  4. 0bsah pohára po otvorení pijeme ,ako šťavu z ríbezlí asi 75% ,nie je to sirup,sirup by bol keby sme dali vylisovanú šťavu 1:1 z cukrom a prevarili...NA ZDRAVIE!!