Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 29. júna 2011 21:39Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Umyté a očistené ríbezle dáme do nádoby a zalejeme prevarenou vodou a dáme aj kyselinu citronovú,rýbezle pomačkáme rukou a necháme stáť24 hod.
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1

2

na druhý deň prepasírujeme ja som pretlačila cez silónovú plachtičku na to určenú...
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2

3

šťavu premiešame a začneme plniť do pohárov,pretože flaše sa mi zle skladujú, tak dávam do pohárov aj sirup, aj túto šťavu a to nasledovne,do 7dl pohára dáme 2pl cukru a 1dl vody, cukor rozmiešame lyžicou a dolejeme šťavou a pohár uzavrieme a sterilizujeme,aby chytilo víčko.
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3

4

0bsah pohára po otvorení pijeme ,ako šťavu z ríbezlí asi 75% ,nie je to sirup,sirup by bol keby sme dali vylisovanú šťavu 1:1 z cukrom a prevarili...NA ZDRAVIE!!
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 30. júna 2011 o 09:38
    Ja mám recept,kde idú aj listy, je výborný. Ríbezle nemám, zasadili sme kríky tento rok, dúfam,že na budúce leto už nejaká úroda bude. Krásna úvodná fotka.


  • makinka31, 30. júna 2011 o 09:42
    Vyzera to super, niekedy vyskusam,ked sa ribezle rozrastu..


  • silvia68, 30. júna 2011 o 10:35
    recept prišiel v pravý čas, idem vyskúšať


  • zinnajdha, 30. júna 2011 o 10:56
    toto riadi Pánboh. Pred chvíľou som sa pýtala priateľky, ako urobiť nevarenú šťavu z čiernych ríbezlí...


  • zinnajdha, 30. júna 2011 o 10:57
    ďakujem, ďakujem.


  • aroooo, 30. júna 2011 o 11:59
    recept vyzerá vynikajúco,tento rok som mala len za hrsť č.ríbezlí /vlani sadený krík/, a ako by to bolo, keby sa použilo iné ovocie, napr. černice?


  • babkamt, 30. júna 2011 o 13:19
    Čierne ríbizle som sadila tento rok na jar.Červené sú už spracované.Chcem sa spýtať,kde si zohnala silónovú plachtu na scedenie?Aj ja by som ju chcela mať.,ďakujem za odpoveď.


  • danculka, 30. júna 2011 o 14:22
    Babkamt,ušila som si ju a nemá chybu mlynčeky.odšťavovače sa môžu schovať...@dorisa ten recept z listami mám a keď som mala ríbezlí málo tak som robila sirup práve ten,môžem ho dať na budúce,ďakujem za komentáre...


  • ancicka, 30. júna 2011 o 19:28
    Mám presne taký rcp.ale som robila z červených a z jarabiny čiernej,ale sirup.


  • cica2, 30. júna 2011 o 19:38
    paráda!:)


  • jerica, 30. júna 2011 o 22:53
    pekné a zdravé :-))


  • marta5, 1. júla 2011 o 09:34
    Super recept,ja som robila džem ,na budúci rok spravím aj sirup ,včera sme oberali jostu.´Je krásna úroda -je aj pre známych.


  • ekuricova, 2. júla 2011 o 14:51
    Výborný recept aj nápad. Ja som pred dvomi rokmi robila sirup z čiernych ríbezlí, no odšťavila som ich a nadávala ako pohan. Najprv som ich každu jednu odstopkovala, umyla a odpadu v odšťavňovači bolo viac ako šťavy. Toto je jednoduhšia príprava a aj celkový efekt je lepší. Ja som sa vtedy zaprisahala, že už nebudem robiť sirup, ale takýmto spôsobom to určite vyskúšam.


  • akeber, 2. júla 2011 o 16:44
    super recept , aj ja robievam sirup..........:)


  • danculka, 2. júla 2011 o 18:22
    Ďakujem vám za komentáre a som rada,že som trošku pomohla....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist