Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 29. júna 2011 21:39Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

Umyté a očistené ríbezle dáme do nádoby a zalejeme prevarenou vodou a dáme aj kyselinu citronovú,rýbezle pomačkáme rukou a necháme stáť24 hod.
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1

na druhý deň prepasírujeme ja som pretlačila cez silónovú plachtičku na to určenú...
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2

šťavu premiešame a začneme plniť do pohárov,pretože flaše sa mi zle skladujú, tak dávam do pohárov aj sirup, aj túto šťavu a to nasledovne,do 7dl pohára dáme 2pl cukru a 1dl vody, cukor rozmiešame lyžicou a dolejeme šťavou a pohár uzavrieme a sterilizujeme,aby chytilo víčko.
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3

0bsah pohára po otvorení pijeme ,ako šťavu z ríbezlí asi 75% ,nie je to sirup,sirup by bol keby sme dali vylisovanú šťavu 1:1 z cukrom a prevarili...NA ZDRAVIE!!
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • dorisa, 30. júna 2011 o 09:38
    Ja mám recept,kde idú aj listy, je výborný. Ríbezle nemám, zasadili sme kríky tento rok, dúfam,že na budúce leto už nejaká úroda bude. Krásna úvodná fotka.


  • makinka31, 30. júna 2011 o 09:42
    Vyzera to super, niekedy vyskusam,ked sa ribezle rozrastu..


  • silvia68, 30. júna 2011 o 10:35
    recept prišiel v pravý čas, idem vyskúšať


  • zinnajdha, 30. júna 2011 o 10:56
    toto riadi Pánboh. Pred chvíľou som sa pýtala priateľky, ako urobiť nevarenú šťavu z čiernych ríbezlí...


  • zinnajdha, 30. júna 2011 o 10:57
    ďakujem, ďakujem.


  • aroooo, 30. júna 2011 o 11:59
    recept vyzerá vynikajúco,tento rok som mala len za hrsť č.ríbezlí /vlani sadený krík/, a ako by to bolo, keby sa použilo iné ovocie, napr. černice?


  • babkamt, 30. júna 2011 o 13:19
    Čierne ríbizle som sadila tento rok na jar.Červené sú už spracované.Chcem sa spýtať,kde si zohnala silónovú plachtu na scedenie?Aj ja by som ju chcela mať.,ďakujem za odpoveď.


  • danculka, 30. júna 2011 o 14:22
    Babkamt,ušila som si ju a nemá chybu mlynčeky.odšťavovače sa môžu schovať...@dorisa ten recept z listami mám a keď som mala ríbezlí málo tak som robila sirup práve ten,môžem ho dať na budúce,ďakujem za komentáre...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • ancicka, 30. júna 2011 o 19:28
    Mám presne taký rcp.ale som robila z červených a z jarabiny čiernej,ale sirup.


  • cica2, 30. júna 2011 o 19:38
    paráda!:)


  • jerica, 30. júna 2011 o 22:53
    pekné a zdravé :-))


  • marta5, 1. júla 2011 o 09:34
    Super recept,ja som robila džem ,na budúci rok spravím aj sirup ,včera sme oberali jostu.´Je krásna úroda -je aj pre známych.


  • ekuricova, 2. júla 2011 o 14:51
    Výborný recept aj nápad. Ja som pred dvomi rokmi robila sirup z čiernych ríbezlí, no odšťavila som ich a nadávala ako pohan. Najprv som ich každu jednu odstopkovala, umyla a odpadu v odšťavňovači bolo viac ako šťavy. Toto je jednoduhšia príprava a aj celkový efekt je lepší. Ja som sa vtedy zaprisahala, že už nebudem robiť sirup, ale takýmto spôsobom to určite vyskúšam.


  • akeber, 2. júla 2011 o 16:44
    super recept , aj ja robievam sirup..........:)


  • danculka, 2. júla 2011 o 18:22
    Ďakujem vám za komentáre a som rada,že som trošku pomohla....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist