Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 18. februára 2013
Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento recept je veľmi starý.Ja si ho aspoň raz za rok urobím a užívam ako prevenciu.Užíva sa raz denne po 2 cl ,/1 štamprlík/,ale Zobraziť celý popisTento recept je veľmi starý.Ja si ho aspoň raz za rok urobím a užívam ako prevenciu.Užíva sa raz denne po 2 cl ,/1 štamprlík/,ale pri zlomeninách aj dvakrát,ráno a večer.Užívať tak za 1 mesiac a potom aspoň 3 mesiace prestávka.Pri osteoporoze najviac 2x do roka.

10-12 dní minút
príprava

Suroviny

6 ks
1,5 kg
300 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na vápenný koňačik.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia si umyjem a osuším.Do čistej litrovej fľaše uložím vajcia.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Citrony odšťavim,

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a precedím priamo do fľaše cez umelé sitko.Dužinu nevyhadzujte.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šťavou zalejem vajcia,tak aby boli pod citronovov šťavou.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom fľašu zakryjem obrúskom a odložím do chladničky na 7-10 dní.Za ten čas sa škrupinky rozpustia.Aspoň každý druhý deň fľašou potrasiem,aby sa vápnik dostal na spodok fľaše.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dužinu,ktorá mi ostane,využijem tak,že postupne po troche pridám do vody a vypijem.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po troch dňoch je takto uvoľnený vápnik z vajec.Vtedy vajíčka sa nadvihnú a treba doplniť citronovú šťavu,aby boli pod šťavou.Ja som doplnila ešte z 1 a 1/2 citrona. nezabudnúť fľašou vždy potriasť!!

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po piatich dňoch takto to vyzerá.Na vrchu citronovej šťave sa vytvorí pena.Tu penu treba pozberať a to aj viackrát.A zasa trocha fľašou potrasiem a to tak,že fľašu pootačam a taktiež som vidličkou jemne nadvihla vajca,tak aby sa nerozpučili.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po siedmich dňoch vajce takto vyzerá.Ešte tri-štyri dni a vápnik bude celkom rozpustený.Vajce musí ostať iba v blane.Zasa trochu potrasiem zakryjem obrúskom a odložím do chladu.Každý druhý deň to potrasiem a skontrolujem.Ak by sa to nechalo iba stáť,tak vápnik z vajec sa tak skoro nerozpustí a na vrchu by mohla vzniknúť plieseň a to by sa znehodnotilo.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ja som to mala 12 dní vo fľaši a počas tých dní sa takto vápnik z vajec uvoľní.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vajce -blanu prepichnem a tak sa vajíčko odblaní.Blanu vajca zahodím.Tá blana by sa pri mixovaní nerozmixovala a to by už koňak znehodnotilo.

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Šťavu s vajciami dám do mixéra a rozmixujem.Po odstranení blán nám vznikne viac ako 3/4 l tekutiny.Kedže mi do mixéra nevošlo všetko,tak po rozmixovaní som to preliala do vysokej nádoby a

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    dalej, ponorným mixérom som zašľahala med a koňak.Ja som použila škotsku whisky.Je to veľmi lahodný a chutný koňačik

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na zdravie!!!

    Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

helca103
@ancicka tento liek robievala moja stará mama, dobre si to pamätám ako každý deň kontrolovala vajíčka a ja som s úžasom sledovala kam sa podela škrupina.Aký alkohol vtedy používala veru netuším, ale určite to bola domáca pálenka. Recept sa nezachoval lebo v tom čase som netušila, že nás tak skoro opustí a všetky úžasné recepty odídu s ňou. Neviem ako to robila ale všetky recepty vedela z hlavy.
Pripomenula si mi jeden zabudnutý recept, ďakujem a ukladám.
radost
@ancicka
veru -máš pravdu...určite je tomu viac desaťročí-čo som ho skúsila...vtedy zo zvedavosti-no dnes-ked už bolia všetky kosti...mala by som skúsiť znova...táto VARECHA je dobrá vec...uložím si..pekný deň z Považia na Spiš ...:-)
turistka
@Ancicka , raz v živote som sirup robila, no nie pre seba, ale pre rodinu a veru odvtedy nie. Dobre, že si ho pridala - ukladám do KK.
ailuj82
Ja som o tom ešte nepočula, v strede receptu ma mierne naplo na vracanie, ale výsledok je určite perfektný. Ukladám a keď budem potrebovať, určite vyskúšam :)
jerica
@ancicka vážim si to , s akou precíznosťou si spracovala recept, určite si to nemusela , ten čas a dni keď si to odsledovala , to nebolo,že len , nachystám suroviny , nafotím pri varení , v tomto recepte je zachytený postup po dňoch vyčkávania , odsledovať , aby sa zachytila tá správna zmena pri luhovaní .
Zaujímavé ,ešte som sa s takým receptom nestretla .
pacik
poznám z počutia a veru si recept uložím, zíde sa...
45678
@ancicka , poznám celé roky tento recept, mám s ním bohaté skúsenosti a môžem potvrdiť účinnosť,no ďakujem a chválim Tvoju prezentáciu prípravy, určite je to veľmi dobré, že si popísala aj "nástrahy" /odstránenie blany a peny/, ktoré by odradili používateľa inak veľmi účinného liečivka.
afataga
tiez som uz o tom pocula, ale nevidela som to ani nechutnala, takze ukladam, clovek nikdy nevie, kedy sa zide :-)
iva63
Anička, krásny recept si uviedla...určite ho vyskúšame...tiež som v našej rodine počula o niečom takom, ale žial nedostala som sa ani k zloženiu surovín a ani k tomu zaujímavému postupu...tak Ti veľmi pekne ďakujem, že si s nami podelila o recept-:)
2010
Na osteoporozu je tiez jeden velmi lacny liek , okolo obeda ist na slnko tak na 15 minut a vitamin D je zadarmo.
gordonko
@ancicka ZAJMAVá VECIčKA ... ešte by ma zaujímalo či to musí byť koňak ,alebo to môže byť aj ,,domovinka,, tej mám dosť
,,14,, to je už foto hotového produktu ????
ebaka
vítam takéto recepty,veď zdravie máme len jedno....pekne spracovaný fotopostup,pekný deň a ďakujem
radost
@2010
s pribúdajúcimi rokmi a nedokonalým metabolizmom-slniečko už nestačí...jaj-ty si chlap-tí majú "osteo" zriedkavo..:-))
ancicka
Dievčatá,dakujem.Dúfam,že tento recept pomôže viacerím.Ja som ho robila prvý raz pred 10 -timi rokmi.No na prvý raz to nebolo bohvie čo,lebo som to nemala tak podrobne rozpísany.Postupom času som sama prišla na to ako to robiť.ja si ho robím každú jar,vtedy ho najviac potrebujem a to asi nieje len môj prípad.
@jerica ,dakujem za uznanie,no Ty si tak isto pri fotopostupoch predcízna,tak o to viac ma to teší.ja sama nemám rada také rcp.ktoré sú iba/ odflaknuté/.
@gordonko ,najlahodnejší je s koňakom.No môžeš použiť aj domácu.Koňakový likér je skôr pre ženy.Hotový produkt je na hlavnej foto.
marianna76
@ancicka fajn, tiež ďakujem za recept... ale, to kôli mne, je to žlté... hm... môžem trošku kakaa pridať? prosím, alebo to už nebude ono?
pivonka
Hanka, chcela som napísať, že veľmi precízne spracovaný recept, ale už to presne popísala @jerica , ako by i z duše čítala. Recept poznám len teoreticky, ale pamätám sa, keď bola dcéra malá, tak som umytú vaječnú škrupinku zalievala citrónovou šťavou a potom som s veľkým zaujatím sledovala tú búrku v pohári. Rozpustený vápnik aj so žĺtkom som dávala so mlieka.
aroooo
no ja neviem, to sa v tom tie vajíčka-žĺtka nepokazia,nezapáchajú, ale asi nie, keď si to skúšala, no ja by som to asi nevypila, ale pre zaujímavosť si to uložím
klaura
ancicka ďakujem ... tiež sa mi tento recept zíde ... predbežne ukladám a uvidíme ... :))))
ancicka
@aroooo ,neboj sa,je to fajnový koňačik,nielen na chuť,ale aj pre zdravie..Na obr 12 je jasne vidno ako to pekne vyzerá.@klaura ,D,:)
ilusa
ano @ancicka ,presne takto ho robievala moja mama a potom aj ja,ale my sme to uzivali na pluca.Ja som mala ako dieta zapal pohrudnice a neslo to dlho vyliecit,az mamka prepasovala no nemocnice tento liek a zazracne rychlo som sa uzdravila.A teraz som rada,ze si to pripomenula,ved neviem preco ma nenapadlo,ze to musi byt super liek aj na kosti.
ilusa
pravdaze ked sa to robi pre deti,tam ide toho konaku iba trosku
marijanka712
@ancicka poznám to trocha iný postup,ale výsledok je ten istý len v tvojom recepte je to čistejšie v mojom recepte to bolo tak, že citrony sa ostruhali pokrájať na drobno aj s dužinou dať do umytých vajíčok zaliať alkohololom@gordonko aj so slivovičkou alebo vodkou a nechať vyluhovať 12-15 dní ale v kuchyni na pulte nie v chladničke tiež som sa bála čo z toho bude na moje prekvapenie nič sa nepokazilo , nesmredlo priam voňalo a potom všetko zmixovať ja som do toho z vlastnej iniciatívy pridala med lebo v origináli nebol precediť cez husté sitko do flaše a dávkovať po lyžiciach ráno a večer má to chuť vynikajúceho vajíčkového likieru myslím, že kto to ochutná bude sa mu zdať málo len 1pol.lyžica -skutočne má to vysoký liečebný účinok na osteoporózu po zlomeninách na rekonvalescenciu , ale aj preventívne proste pre každého pre deti by som ten alkohol vynechala- aj lieky , ktoré sa podávajú na osteoporózu sa skladaju z vaječných škrupin tzn. že tento liek je bez chemického procesu zaručene zdravší - dík za jeho zverejnenie.
izabella929
krásne zostavený, nafotený a pekne napísaný recept..) chválim,,,, )o tomto lieku som nepočula ...
marianna76
íha, ale ja ešte sa opýtam, mám hnedé vajíčka... prosím, nevadí, lebo tie sú od našich sliepok... Dík , aj za trpezlivosť s nami....
ancicka
@marianna ,ak môžeš ,tak si z niekým vymeň za biele.Mali by byť biele.Ja mám tiež červené sliepky,no vždy si vymením s kamarátkou.Aj tieto sú od nej.
marianne
@ancicka uz mam medicinu v chladnicke,kupila som biele XXL vajcia,ale nenormalne velke boli:-)) som si myslela najskor,ze husacie boli...tak som zvedava na vysledok...dakujem
denyany
zaujímavé... už som o tomto lieku kedysi čosi začula. ja ho ešte nepotrebujem, dúfam, ale prepíšem a odnesiem mame, tej sa zíde. vďaka.
heligonka
tiež poznám tento recept, používala ho moja šéfka pri osteoporoze. keďže som vo veku, kedy sa tá potvora môže objaviť, tak ho určite vyskúšam...
mariaklara
Mám jednu sliepočku, čo mi biele vajká znáša, ale tú som si zabezpečila, aby som mala na maľovanie bielych veľkonočných richelie - vajíčok, tri si odložím a asi urobím:-)))
hannah22
dakujem za pripomenutie tohoto lieku, urobím si ho namiesto drahých liekov po ktorých ešte aj bolí žalúdok.... :))
medovnicek
aj mne sa recept veľmi páči a odkladám si ho, pretože človek nikdy nevie, kedy takéto niečo bude potrebovať
ewitka
Liek poznám a vrele doporučujem. Mne sa osvedčil pri zlomenine. Robila som ho aj z červených vajec. Koňak bol trošku tmavší, ale na kvalite mu určite nič neubralo. Myslím, že dôležitejšie je, aby vajíčka boli domáce a nie kupované.
helica
@Gordonkovi odporúčam spraviť z vajec vajcový koňak, ktorý prinesie na stretko, no a tú domovinu, nech si pekne užíva po kvapkách v pohodlí svojho domova. No nemusiš si ho zrovna nakvapkať do horčičáka!
sportak
I keď sa budem opakovať, ale k tvojmu rcp len jedno slovo: vynikajúci. Určite vyskúšam, veď s pohybovým aparátom máme problémy všetci.
gordonko
@helica už som to tu niekde spomínal domáceho pálena mam niečo do 100 litrou , ale to nepijem (iba pri žaludočných potížích si dam ,,štamprdlu,, no radšej to liečim vypitím teplej slepačej polievky zo sáčiku ) a na stretku pijem mlieko z automatu..... uvidím popremýšlam
kucerka
Začala som robiť podľa receptu, ale 2 vajíčka mi praskli, je vidno žĺtko.
Bude to dobré?
ancicka
Mne sa to ešte nestalo.Ja si myslím,že ked je v blane ,tak to nič.
hahaias
@ancicka poznám ten recept od mojich babiek a tie by mali veru cez stovku, keby žili. Tento recept robili pri zlomeninách. Už som veru zabudla ako sa to robilo, ďakujeme za pripomenutie
emov
urobrný a už sa aj aplikuje.Výbornýýý.
peto639
veľmi zaujímavý recept, niečo podobné robila moja stará mama... ak by sa niekto bál, že sa mu tam budú ťahať bielka - spojenie s citrónom to rieši podobne ako v gin-fizze, bielka sa v ňom rozpustia (len celkom malé podpichnutie - whisky nemá s koňačikom nič, okrem alkoholu, spoločné)
heloka
Chcel by som opitat tam kde pisete pri piatej postupe ze zalejete s stavou, ale s akou stavou?Treti postup je?Citrony si odstavime 4 ti a precedime priamo do flase A PIATI POSTUP ZALEJEME STAVOU. To to nechapen s akou stavou ?Pri 4 tom postupe si pisete precedime priamo do flase citronovu stavu zaial chapem, a pti piatom postupe pisete ze zalejete stavou ale s akou stavou ked pri stvrtom postupe precedite citronovu stavu tak pri piatom postupe si pisete ze zalejete s stavou ale s akou stavou ked pri 4 tom postupe precedite stavou tak pri piatom o akom stave pisete ?napiste mi prosim vas?
heloka
pisete pri štvrtom postupe že precedime štavu z citrona A aj v piatom si pišete že zalejem štavu tot nechápem aku štavu zalejete hm
heloka
Aku štavu zalejete ked v štvrtom postupe si pišete ze precedime štavu ok?zatial chápem ale v piatom postupe si pišete že zalejeme štavu ale aku štavu ked v štvrtom si precedite štavu aj v piatom to iste alebo čo ?piati postup nechapem o akej štave tam ide
heloka
Prepacte napisete mi este ako mam uzivat uziva sa tak ze si vipijem jeden stamplik pockam tri mesiace a zas vipijem jeden stamplik a zas pockam tri mesiace a zas tak?
kredenc
Milé varešky, zoberte si tento recept a choďte sa s ním pochváliť ortopédovi. Potom napíšte, čo vám povedal.
radost
milý múdry @kredenc
často ortopéd si nevie rady..neporadí..tu nepovie nič..ak je múdrejší ako ty..:-)
poznámka:
vápnik je dobré získavať i z maku..
angast
@heloka
ako pise ancicka , skotska whisky je velmi fajnovy a kvalitny konacik.
keby si to pil castejsie , stal by sa z teba alkoholik. pouziva sa stava s citronov a je dolezite , aby si mal vajcia pod stavou.
hana1
pekne nafotené možno pomáha ale si by som to nezhltla myslím že je to hnusné surove vajca a ešte aj škrupina no neviem neviem otočil by sa mi žalúdok ale kto to može nech mu to pomože
mamatata2
Krásne si recept spracovala a verím, že tento domáci liek pomáha. Keď som bola malá, mala som problémy s kosťami a pamätám si, že mi mama dávala vysušené škrupiny pomleté na makovom mlynčeku zmiešané s trochu práškového cukru. Ohŕňala som samozrejme nos, ale možno aj vďaka tomu, ešte chodím na svojich kĺboch. Si veľmi šikovná.
acteb
tento liek mi robila moja mamička keď som prekonala onkologické ochorenie , spočiatku sa mi hnusil,keď som videla ,že tam idú celé vajíčka aj so škrupinami. Potom som mu uverila a zdá sa ,že pomohol.
jozka2
heloka precitaj pozorne este raz a sam na to prides akou stavou,poznam podobny recept ale vajicka sa drzia vo flasi na kredenci v kuchyni,ale to je jedno hlavne,ze si to tu dala urcite si tym nakopla mnoho ludi ,lebo je to vynikajuce na kosti,je dobre popritom braj aj ryby tuk aby sa lahsie vstrebal vapnik.
elena2
Mne sa škrupina z vajíčok nerozpúšťa rovnako. Mám ich zaliate v citrónovej šťave už 15 dní, 3 sú úplne rozpustené už len v blane, 1 je asi na polovicu a ďalšie 2 vajíčka sú len málo narušené. Postup dodržujem podľa receptu. Môžem ich tam ešte nechať dlhšie, aby sa všetky rozpustili, alebo tie celé radšej vyhodiť? Bojím sa, aby sa mi to dlhým státím v chladničke nepokazilo. Až má niekto podobnú skúsenosť prosím o radu. Ďakujem



ancicka
Skús každý deň potriasť skleničkou,alebo varechou oparne nadvihnúť,ono by sa malo rozpustíť a v chladničke by malo vydržať.
mariaklara
Už je to 10dní, čo ich rozpúšťam, no a práve som to precedila a doplnila medom a koňakom....práve prebehla degustácia, za štamperlík...nieje to zlé, trochu tam cítim ten vápnik, ale keďže som naučená piť rôzne čaje, čo tiež nie vždy lahodí môjmu jazyku, tak toto sa dá piť, veď je to medicína a tiež tu platí, že liek nemusí byť dobrý, aby pomohol, ešte porovnávam kúru, ktorú pijem 2x do roka, bobkový list - vývar, tiež od bolesti, na prečistenie kĺbov, recept je na internete a pijem ho už 2.rok a môžem potvrdiť, že pomáha. Práve sa chystám ho piť ho 21.9. potom o pol roka zopakovať...za tento recept ďakujem....:-)))
jarek108
Dobrý deň,
recept som skúšal aj sa mi podaril, len mám otázočku ohľadom ďalšieho kvasenia toho zázračného moku. Preliaty nápoj mám uskladnený vo fľaške a po každý raz ako ho otvorím začne sa mi tvoriť pena ako keby ešte kvasil.
Myslite že je s tým problém?
Nepríde mi z toho zle, keďže to ešte kvasí?
Ďakujem za odpoveď.
ancicka
Äjarek,nemalo by to kvasiť,treba to už držať v chlade.Ja to iba asi 2x prevratim fľašu a nalejem do pohárika.malo by to byť také ako na obr.
verus5
Poznám, výborný, kedysi som ho robila aj môjmu otcovi pri zlomeninách, pomohol a odvtedy viackrát. Práve som tiež zohnala biele vajcia a zajtra idem na to. Skúste!!!
veronikkka
veľmi dobe poznám tento vynikajúci starý recept, moja mama ho každý rok robievala najmä pre babičku, aj my ho užívali :-).
okrem uvedených účinkov výborne tento liek zaberá na neutíchajúci kašeľ, u zoslabnutých zlepšuje chuť do jedla, posilňuje a zvyšuje odolnosť voči infekciám. je to veľmi chutné a príjemné na užívanie. perfektne zaberá.

5* si zaslúži!
zojenka
Milá @ancicka , liek som si presne podľa receptu urobila, myslím že sa vydaril. Nemala som žiadne plesne,vajcia boli naložené v pohári 16 dní, kým zostali iba v blane. Ale asi preto, že boli v pohári dosť natesno, tak som musela opatrne s nimi v pohári hýbať, aby nepraskli. Chuť má príjemnú,je nepresladený, na rozdiel od vajcového koňaku. /ten mi nikdy nechutil/ Ďakujem za pekne a zrozumiteľne prezentovaný recept. Verím že má priaznivé účinky nielen pri osteoporóze, ale aj pri neduhoch, ako píše vyššie @veronikkka. Ďakujem Vám.
zojenka
Starodávny liek na zdravé kosti je už doužívaný. Verím že pomohol.

dany1402
Dobry den rposim vas ked som skontrolovala vajicka po 3 dnoch nasla som jedno puknite vybrala som ho zltko mam cele ale nejaka cast bielka mi zrejme ostala v stave mam to uz znehodnotene alebo sa to da este zachranit?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia