Staročeská bôčiková pochúťka

Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 19. januára 2014
Staročeská bôčiková pochúťka
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
200 ml
1 ČL
Zmes korenín:
 trocha
štipka (všetko spolu zmiešať)




Postup

  1. 1

    Bôčik rozdelíme na štyri časti. Zmes korenín dáme do oleja, pridáme horčicu a jemne potierame všetky strany bôčika.

  2. 2

    Dáme do horúcej rúry, podlejeme vodou a spolu asi 40–60 minút pečieme pri 180 °C.

  3. 3

    Ak treba, ešte podlejeme trochou vody, aby sa vytvorila šťava na polievanie mäsa a dusenej kapusty, s ktorou bôčik podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia