Stále mäkké medovníky

evinka29 - fotkaevinka29, 27. novembra 2013
Stále mäkké medovníky
Foto: evinka29

Vzdala som sa už dávno piecť medovníky lebo akýkoľvek "osvedčený" recept plus všetky možné aj nemožné rady ako jablko ...chlieb... a podobné veci Zobraziť celý popisVzdala som sa už dávno piecť medovníky lebo akýkoľvek "osvedčený" recept plus všetky možné aj nemožné rady ako jablko ...chlieb... a podobné veci pridané do medovníkov ZARUČENE u mňa nefungovali a dalo sa s nimi akurát tak rozbíjať okná....Až minulý rok mi kamoška dala recept a na počudovanie....funguje...Sú mäkké od prvej chvíle až pokým sa nezjedia a to väčšinou netrvá dlho...Odporúčam skúsiť...a hlavne také gazdinky, čo boli znechutené pečením tvrdých medovníkov ako ja :)

15 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
200 g
100 ml
600 g
2 ks
2 ČL
2 ČL
2 ČL
3/4 bal.




Postup

  1. 1

    Palmarín, med, cukor a vodu všetko spolu nechať rozpustiť v hrnci,a nechať vychladnúť, vlažné naliať do múky. Vymiešat v mise cesto, je dost riedke až sa leje. Necháme ho cez noc v chladničke (alebo min 10 hodín) a cesto stuhne.

  2. 2

    Rozvalkať a vykrajovať formičkami, piecť 7-8 min na 180 stupňov(nie viac a nie memej!). Pred pečením potrieť žĺtkom s mliekom. Nepiect dlhšie!! Uchovávať v mikroténovom sáčku a v dóze alebo krabici.

Diskusia k receptu

sany11
S medovnikmy som na tom presne ako ty.takze tieto medovniky urcite vyskusam a uz sa na ne tesim.
momi
vyzeraju sympaticky. pravdupovediac este nikdy v zivote som medovniky nepiekla, lebo ma odradzovali tie pribehy o tvrdych, nejedlych alebo takych ktore musia neviemkolkodni oddychovat aby boli makke. tie vajcia sa davaju do cesta cele? (nevidim v opise postupu co s vajciami)
surincicka
tiež nemám dobré skúsenosti s medovníkmi - teraz dojedáme z minulého roka, takže vyskúšam
aadamka
Prášok do perníka môže byť aj Oetker, alebo len Kotanyi ?
martab
Kolko ich z tejto davky bude? Aj mna by zaujimalo, ci prasok do pernika moze byt aj Oetker. chystam sa ich robit. Ak sa rychlo nezjedia ako dlho vydrzia byt makke?
martab
Palmarin, med, cukor a vodu rozpustas na parou? Kedy sa tam daju vajicka (cele, alebo len zltka a urobit z bielkov sneh?) a ostatne prisady. Dnes som ich chcela robit, ale budem musiet pockat kym mi odpovies. Dakujem za skoru odpoved.
aadamka
Perníčky som včera zamiesila a dnes upiekla. Použila som prášok Oetker a nevadilo to. Mala som 7 plechov. Cesto som vygúľala na tenko, pretože pekne napuchli. Pre martab, Palmarin, med, cukor a vodu rozpustiť na priamom ohni v kastróle, do vandlíka som si nachytala všetky ostatné suroviny, celé vajíčka som si trochu rozšľahala, aby sa mi ľahšie so cesta zapracovali. Vlažnú roztopenú masu vyliať do múky a spracovať cesto podľa receptu. Dúfam, že som Ti pomohla a môžeš sa pustiť do pečenia...
aadamka
Zabudla som poďakovať za výborný recept evinke29 :-) Pekne Ti ďakujem! Polovicu z perníkov sme už zjedli, ale "vzorku" som z nich schovala...
mata3636
Sneh z bielkov do cesta na medovníky? Myšlienkové pochody niektorých ľudí sú mi záhadou :-P Ale asi je to tým, že je pre nich ľahšie sa opýtať, ako porozmýšľať.
martab
Uz som mala aj taky recept.... Receptov na medovniky som mala "milion". A boli vselijake suroviny a odporucania aj postupy, tak som sa radsej opytala. :)
santin
Ahoj,
chcela by som sa ti veľmi pekne poďakovať za tento recept...Podarili sa perfektne...su mäkkunké a ja zarábam už druhé cesto...
ďakujem
martab
DAKUJEM velmi pekne. Medovnicky su upecene, studene a stale makke. Mas 5 hviezdiciek
medea
medovníky som robila niekoľkokrát a skúšala všetky možné triky(v chlade,s jablkom...)nikdy sa nepodarili a keby som to niekomu hodila o hlavu,môže ma zažalovať za ťažké ublíženie na zdraví :D ale tento rok skúsim tento recept,tak hádam sa podaria...Ďakujem :)
martab
Odporucam. Aj som sa odhodlala na tento recept a HURA vyslo to!!!
Medovnicky su mekucke a chutia vyborne
miskalka1
V nedeľu idem aj ja to :) som zvedavá, lebo tiež túžim po hneď a stále mekkých medovníčkoch.
katka82
Ďakujem za skvelý receptík,dnes som ich upiekla a sú vynikajúce a hneď mekké,aj po vychladnutí,a prekrásne voňajú! :-)
evinka29
Dlhsie som tu nebola ale ako vidim a som velmi rada ze receptiksa velmi paci. Na otazky ohladom pecenia uz odpovedala presne aadamka takze dakujem :) medovniky zostanu makke stale ulozene tak ako som pisala az pokym sa nezjedia. :)
lasinko
Vynikajuci recept :o) Dakujeeeeem....tento rok budeme mat prvy krat fajne makke medovnicky :o))
lucye
Tak prave som ich dopiekla a mozem len potvrdit, ze su uzasne, vonave, chutne a MAKKEEEE :) Dakujem za skvely recept!
pepiska2812
Taktiez dakujem za tento recept...medovnicky su uzasneee...konecne,lebo vzdy som ich mala na druhy den ako kamen a tieto som s malou dusickou isla do spajze a su makke ...urobim este jednu davku ked sa zjedia...
miskalka1
Konečne som našla ten správny recept na medovníčky. Sú mekučké, dobručné sú super. Ďakujem
iwka17
cavte,, mohla by som dat miesto drvenych klincekov nahratit tym pernikovym korenim ??? ci to neni dobrynapad,, mam tiez super receptna perniky ,, su tiez makke ale v nich neni klinceky ale pernikove korenie ,, chystam sa spravit zajtra jedno aj druhe cesto a rada by som vedela ci tak mozem spravit,, vdaka :)
iwka17
ahha ,, pardon ,, teraz som si vsimla ze tam je pernikove korenie ,, pardon ,, tie klinceky drvene ma dost prekvapili ,, no skusim aj takyto receptik ,, :)
lacquer
Aj ja som vcera piekla, ale nevydarili sa, idem pohladat recept z min roka. Cesto sa mi zda prilis makke a nedaju sa vykrajovat rozne tvary, len srdiecka, kedze maju hladky okraj. Mikulasov, stromceky,macky a ine zvieratka som nemohla vobec vykrajovat. Lepilo sa to a natahovalo. Ale tie srdiecka su naozaj makke, nafuknute.
evinka29
@lacquer asi ste nieco potom spravili inak ako je napisane lebo cesto po odlezani je tuhe a daju sa vykrajovat aj tvary s ostrymi hranami... neviem mne vzdy vysli pekne.. :)
nina2206
Ahojte, chcem sa spytat, ci bude vadit ked dam namiesto palmarinu heru? dakujem za odpoved:)
radost
ja som tento rok zamenila Heru za maslo...v pohode..
dsamkova
ahoj, prosím Ťa je v tom recepte 3/4 balíka prášku do perníka alebo je to perníkové korenie?

Dakujem
medea
Včera mali premiéru,dnes idem s malou dušičkou k mise.....a stále mäkké!!!!!!!!!! Ja sa teším ako malá :D Úplne super,ďakujem za recept.

@dsamkova Ja som dala klasické korenie na perníky a sú super :)
nina2206
su uzasne robim uz druhu davku a ked su zakryte tak su naozaj stale makke :) odteraz uz len tento tvoj recept:) dakujem!:)
welwet
baby, zakladom kazdych pernikov bez ohladu na konkretny recept je ta spravna muka. neviem, kolke z vas pecu doma chlieb, alebo si niekedy pozreli pri kupovani chleba, ze to je vacsinou psenicno-RAZNY. Ta razna muka sa nepridava do chleboveho cesta len-tak, ale preto, lebo razna muka na seba viaze vodu. Takze kto sa docital az sem, tak urcite pochopil, ze cesto na perniky sa robi vyhradne z raznej a nie z psenicnej muky. Vedeli to uz nase stare matere :)
edrijen
Robievam velmi podobny recept tiez nad parou a medovničky su vzdy uzasné, vsetky ostatne recepty uz davno leteli do koša a uz ine recepty ani neskusam aj ked mi davaju ze naaa tu mas vyskusaj, hned vyhadzujem a som verna len tomuto jedinému :) Este sa mi nestalo aby boli zle alebo tvrdé alebo nejedlé :) a su vyborné aj z pšeničnej múky :) Akurát včera den pred štedrým dnom som ich piekla lebo skor nebol čas, a mame uz polovicu zjedenu :)
zuzana2000
Dakujem za recept, s pomocou aadamka to bola hracka dokonca aj pre mna zaciatocnika a podarili sa na prvy pokus. Uplna spokojnost a velmi chutia. Dakujem!
verybery7
Dakujem za recept, ine uz piect nebudem. Vydarili sa a hlavne vsetkym chutili.
pacik
Neskutočné, stále sú mäkké, aj po troch týždňoch od upečenia. Dokonca ani naložené na tanieri v teplej miestnosti nestvrdli, vďaka za recept :-)
martab
Po minulorocnom peceni a zdobeni pernikov, moj vnucik sa ma stale vypytuje kedy zacneme robit pernicky... A nezabudne sa ma opytat, ci mam vsetko na pecenie a zdobeni :). Chlapec ma 5 rokov :). Boli neskutocne VYBORNE.
denyany
Prečítané, recept aj komenty. Tak teda tento rok vyskúšam aj ja. Aj keď minulý rok sme mali výborné, vyskúšam tieto. Keď som pred 16.rokmi prvý raz piekla medovníky, tie boli ešte aj vo februári ako skala:)
sovicka333
chcem sa spytat tych ktore tento recept uz robili a zdobia perniky. ci maju pekny tvar ci sa neroztekaju, nekrutia a ci povrch je hladky a nie popraskany.... dakujem za odpoved
sovicka333
zuzka264 ako ti dopadlo pecenie su hladke pernicky a maju aj pekny tvar? pretoze ich chcem zdobit a potrebujem aby neboli roztecene a na vrchu hrbolate... aj koli tomu ze chcem robit z toho svietniky a krajinku.... dakujem za odpoved
judy66
Milé dámy, veľmi ma zaujal recept, len som momentálne v zahraničí a neviem, čím by sa dal nahradiť palmarín. Viete mi niektorá poradiť. ďakujem
sovicka333
judy66 pani vyssie pisala ze zamenila palmarin za maslo a v pohode to bolo. ja si tiez myslim ze sa tomu nic nestane...
judy66
ďakujem pekne sovička 333, nevšimla som si.
opicka94
Piekla som ich viackrát, vždy s maslom a sú výborné, mäkkučké :) Pre mňa najlepší recept na medovníčky! Odporučila som ho mamine a tiež je spokojná, zahodila náš "starý" recept :)
evinka29
Dakujem Vam za kladne komenty som rada ze sa paci recept..ja tento rok uz robim druhu davku lebo prvu mi zjedli tak nestihla som schovat na vianoce :))
marava
vynikajúci recept, vyskúšané, sú výborné, ďakujem za recept
angr
Ide tam prasok alebo korenie na perniky?
martab
Chcela by som sa opytat, ci do pernickov mozem dat aj bezlepkovu muku. Co to asi spravi?
benyo
ahojte aj ja idem vyskúšať tie to perníčky.
Tiež by som chcela vedieť či môžem nahradiť inú múku bezlepkovú, tým že mam histamínovú intoleranciu :)
scurutaj
Cesto v chladnicke,pridala som trocha kakaa, a zajtra idem NATO,ak cesto bude ako ma, prvykrat chcem upiect pernikovu chalupku, uz sa tesim
lorelai81
konečne mám mäkké medovníky :) ďakujem za super recept a prajem Veselé Vianoce :)
marioneta89
Prosim Vas toho pernikoveho prasku ta kolko ide??????? 3/4 balicka je siroky pojem nakolko ja mam velke balenie 25gramove Thymos....
evinka29
@Annairam (19.11.2016 12:44)

Je riedke ale treba ho nechat v chladnicke na minimalne 8 hodin...cez noc je najidealnejsie a potom je pripravene
bacunka
tento recept som mala ale bohužial stratila su naozaj výborne a som rada že som ho našla dakujem
viera321
Ja som medovníky robila pred dvomi dňami, tiež som z nich bola "unesená". Boli mäkké aj po vychladnutí, aj keď také iné, ako som zvykla robievať. Dnes, po dvoch dňoch od pečenia sú tvrdé, ako všetky predchádzajúce, čo som robievala.
Možno je chyba v tom, že som ich nedala do sáčku. Mám ich voľne položené v krabici.
Idem urobiť ešte jednu dávku, chcem sa uistiť, či bola chyba v mojom nesprávnom uskladnení. Aj keď ich ostalo skutočne len pár, ostatné som rozdala. Všetkým chutili, a tiež boli prekvapení ich mäkkosťou.
Mám však dojem, že všetky medovníky po dvoch troch dňoch stvrdnú.
Ale nebudem predbiehať. Dám vedieť, ako dopadla druhá dávka medovníkov uskladnená v mikroténovom sáčku.
mayik
Super recept, dnes som ich piekla, dokonca so spaldovou mukou a trstinovym cukrom. Vysli perfektne. Velmi sa z nich tesim.
viera321
Sľúbila som,že po druhej várke pečenia medovníkov napíšem ako dopadli "mäkké" medovníky.
Musím, žiaľ, skonštatovať, že keď sa nezjedia počas prvých dvoch-troch dní, kedy ešte ako tak mäkké sú, tak stvrdnú ako aj všetky ostatné.
Recept dobrý, zaujímavý, ale nie je ničím výnimočný mäkkosťou, tak, ako aj ostatné medovníky, stvrdnú.
Možno preto, že iní hneď medovníky zjedli, tak tvrdosť medovníkov nezakúsili.
Ja som na tie moje zabudla a ostali v komore na vrchnej polici. Dnes som si na ne spomenula. Tvrdé. Nemyslím si, že som niečo urobila zle, lebo skutočne počas prvých dní boli fantastické. Len keď ostanú dlhšie, treba ich dať do dózy s chlebom alebo jablkom. Inak mäkké nebudú.
Ale aj tak ďakujem za recept, a skúsenosť, ale už ma nikto nepresvedčí o zázračných mäkkých medovníkov, ktoré nestvrdnú, také nie sú :-))))), možno len nestihnú stvrdnúť, keďže sa medzitým ako stvrdnú, zjedia.
Prajem pekný deň všetkým :-).

1x danila
marava
Toto už bude tretí rok, čo som objavila tieto medovníky a odvtedy sa u nás iné ani nepečú. Ďakujem týmto za tento skvelý recept. Medovníčky pečiem 3-4 týždne pred Vianocami. Po pečení ich dcéra ozdobí. Nejeme ich skôr ako na Vianoce. Skladujeme ich v plastovej dóze od cukríkov Haribo, každú jednu vrstvu v dóze prekladám sáčkom alebo pot. fóliou a takto ich máme mäkké ešte aj po Novom roku, dlhšie sme ich ešte nemali, nakoľko rodiny a priateľov je dosť. Nikdy neboli tvrdé, ani po dlhšej dobe. Nikdy nebolo treba na zmäknutie chlieb alebo jablko. Komoru nemáme, sú na poličke v kuchyni v klasickom panelákovom byte.
Použila som raz Palmarin, raz maslo a vždy boli výborné. Ešte raz ďakujem za recept.


evinka29
@Viera321 (10.1.2017 19:23)

Zle ste uskladnili ....medovniky MUSIA byt v mikrotenovom sacku a zatvorene (zaviazane) . Vydrzia aj dva mesiace makke ked su v sacku. Aj vyssie pisu ze ich maju aj 3-4 tyzdne....
bhorse11
Dakujeme, je to výborný a jednoduchý recept a medovníčky sú stále mäkké.
simona77
Tento rok som ich skúšala, preto je ťažké nájsť dobrý recept. Robili sme polovičnú dávku, vyšlo ich asi okolo 60 naplnených. Ale robili sme ich o niečo tenšie, aj tak pekne nakysli. Namiesto vajca sme dávali psylium 24g + 44ml vody. A pridávali sme aj čl kakaa kvôli farbe. Sú dobré, nie moc chuťovo výrazne ale tie, ktoré sa piekli naozaj len asi 6 minút sú pekné mäkké. Nádobu neodporúčam zavrieť hneď po dopečení, zrazilo sa tam veľa vody a niektoré sa rozmočili. Ale vďaka za recept
hodzova
Najlepšie a najjednoduchšie aké som kedy robila dlho mäkké a voňavé. Robievam už niekoľko rokov a recept som už posunula veľakrát ďalej po prvom ochutnaní 👍
oresanka
Tesim sa z receptu, vyskusam ho, lebo ja som mala podobne skusenosti s tvrdymi medovnikmi🤭
anika225
Prosim 2x vajcia, soda bikarbona, skorica mleta, klinceky drvene a prasok do pernika davate spolu s mukou? Ci do hrnca ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia