Stále mäkké medovníčky - bezlepkové

ppokia - fotkappokia, 23. novembra 2013
Stále mäkké medovníčky - bezlepkové
Foto: ppokia

Blížia na vianočne sviatky a tak som sa rozhodla prispieť receptom pre bezlepkáčov. Receptík je pred rokom odskúšaný a skutočne ani po mesiaci Zobraziť celý popisBlížia na vianočne sviatky a tak som sa rozhodla prispieť receptom pre bezlepkáčov. Receptík je pred rokom odskúšaný a skutočne ani po mesiaci nestvrdli. A takto pekne vyzerali a ešte lepšie chutili. Tak dúfam že budu chutiť aj vám.

2x 1/2 hod minút
príprava
8-10min minút
na 150°C °C

Suroviny

125 g 1/2masla- 1/2 hera
190 g
3 ks
125 g
1 ČL
1-2 PL
1 ČL
1 PL
500 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si suroviny

    Stále mäkké medovníčky - bezlepkové - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých surovín si vypracujeme jemné cesto. Maslo a Heru som vymiešala s cukrom , potom po jednom som pridávala vajíčka. Pridáme med .Ďalej pridáme škoricu a kakao a pernikové korenie. Nakoniec som šlahačom pridávala múku do ktorej som pridala sódu bikarbónu. Cesto bolo dosť lepkavé ale nepridávala som múku ale dala som ho do chladničky na 24 hod.

    Stále mäkké medovníčky - bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    na druhý deň som cesto na doske domiesila mukou podľa potreby aby sa dalo dobre sním pracovať.Nerobila som naraz z celým cestom vyšlo mi to tak na 4x. Vyvaľkála som cesto a povykrajovala rôzne tvary.

    Stále mäkké medovníčky - bezlepkové - obrázok 3
  4. 4

    Perníčky som poukladala na papier a dala piecť do predhriatej rúry 8-10 min. 150°C. Po upečení som ich ešte horúce potrela vajíčkom aby sa pekne leskli. A vychladnuté som zdobila no vlastne sme zdobili ja a môj syn . Poleva: 1-2 bielky , šlaháme nad parou na tuhy sneh a pridávame prášk. cukor. Na 1 bielok 3 lyžice cukru .Naplníme vrecko a zdobíme.

    Stále mäkké medovníčky - bezlepkové - obrázok 4

Diskusia k receptu

ppokia
ďakujem, dobre sa robili a hlavne sú chuťovo výborné.
ppokia
u nás mám celiakiu len ja takže niektore recepty robim len s mojej muky a chlapom chutia, tak som rada že nemusim takéto drobotiny robiť na 2x
mariatobi
Dakujem za recept, u nas kazdy rok pribudne jeden celiatik (zacala som s tym pred rokmi ja). Skusim tvoj receptik, aby sme mali opat raz krajsie vianoce :)
sasa2
Aj ja určite vyskúšam ,mi máme totižto aj alergiu na orechy a v tomto recepte nie sú.
martab
Po upecemi sa daju hned jest alebo musia nejaku odstat aby boli makke?
ppokia
Nie su hneď a stále aj ostanú mäkké :-)
martab
SRDECNA vdaka za receptik. Bezlepkove medovnicky som robila tento rok prvýkrát - ale uz idem robit tretiu (teraz dvojitu) davku. Mojim vnucikom veeelmi chutia. Su fakt perfektne. Este raz srdecna vdaka za receptik. Keby sa dalo, dam aj 100 hviezdiciek.
1x ppokia
ppokia
Teším sa s vami. :-) ja ich robím už 6 rokov odkedy mám celiakiu
martab
Moj vnucik ich zobral ponuknut do skoly p. ucitelkam - par si hned vypytalo recept. SU FANTASTICKE!!
1x ppokia
martab
Neviem ci zmenili zlozenie muky - alebo co sa stalo - ale cesto je akesi uplne ine. Take tuhsie a dost drobive... Ale chut maju skoro rovnaku
1x ppokia
haji
@Martab (14.4.2017 08:07)
To si piš, že ano. Každý pytlík s moukou je jedno velké /či malé/ překvapení. Jeden se modlí, aby z mouky vyšlo alespoň něco jedlé, když už něco dělá. Je volno, jestli pečeš chlebík, medovníky, prostě cokoliv s moukou. I maslo, sůl se chová jinak, o koření raději nemluvě. Hlavně, že ti to vůbec vyšlo a jsou chutné. Krásné Velikonoce!
1x ppokia
haji
@Martab (14.4.2017 08:07)
Až teď jsem zjistila, že tvůj poznatek je o mouce bezlepkové. Vypadá to, že je to stejno, mouka jako mouka, chová se podivně.
ppokia
Dievcence robievam ich aj z Jizeky - zelená a su dobre. Tiez mam niekedy pocit že tie muky nie su tie iste ako pred tym.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia