Štafetky

veronika353 - fotkaveronika353, 11. februára 2011

Tento recept mám z Nového Času pre ženy od paní Anny z Horných Orešian,které tímto děkuji .

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
100 g
100 g
Krém:
300 ml
200 g
1 ks
250 g
1/2 kávová lyžička
100 g




Postup

  1. 1

    Ušleháme bílky s cukrem,přidáme mouku a ořechy.Rozetřeme na dva plechy vyložené papírem na pečení.Ve vyhřáté troubě upečeme.

  2. 2

    Na krém uvaříme mléko s cukrem, Zlatým klasem a kávou.Do vychladnutého přimícháme máslo.

  3. 3

    Upečené pláty po délce rozkrojíme na tři pásy,potřeme krémem a srolujeme.Pokrájíme na válečky, které máčíme do polevy.

Diskusia k receptu

wildrane
Dlho som na ne zháňala recept, ďakujem.
Koľko je asi 250 g bielkov?
elisticka
rurocky vyzeraju super uz som to niekde jedla veru to vyskusam urobit:-))
hubata
Jééj, vždy som rozmýšľaľa ako sa robia takéto rúročky bez toho aby som ich musela natočiť na rúrky od šamrolí. Ukladám, ďakujem !
remcula
Moc hezké, krásné roládky, já si nejsem jistá, jestli bych to zvládla. Ale každopádně bych si moc dala.
janaja
Vzácny recept, tiež ukladám, teším sa mu.
veronika353
Ahoj @kuchticka ,Zlatý klas je krémový prášek,používá se místo pudinku, takže klidně múžeš použít třeba vanilkový pudink 40g.Já jsem se s tím Zlatým klasem setkala až tu, na Slovensku,na Moravě, kde jsem bydlela za svobodna,se daly koupit jen pudinky s příchutěmi.Oblíbila jsem si ho a do krémú používám už jen ten.Ale v tom krému se to asi nepozná,jaký pudink použiješ.Potom se ozvi,jaké to bylo.
douglas
Tieto zákusky ako dieťa som mala rada, najmä pre ich kávovú príchuť. Zo všetkých Slovenských surovín mi v zahraničí chýba: Zlatý Klas, BB Puding a výborná Slovenská Treska.
sovka62
@douglas , výborná Slovenská Treska chýba aj nám. Tá o ktorej píšeš bola naozaj z tresky, z bieleho mäsa. Teraz to robia z treskovitých rýb, tie majú sivú farbu a podľa toho vyzerá aj výsledok. To sa ani kúpiť nedá, tak zle to vyzerá, takže dobrú tresku sme aj my nejedli už aspoň 15 rokov.
marienka44
@Veronika353 ,nerozumiem bodu č. 3. Rozkrojením na 3 pasy získam 3 plochy o rozmeroch :šírka plechu x 1/3 dlzky plechu? Alebo dlzka plechu x 1/3 sirky plechu? Ako rolovat? Pravdepodobne sa musi rolovat po sirke plechu, aby nebolo vela závitov. :-)
veronika353
@marienka ty pásy budeš mít délka plechu x 1/3 šířky a stáčíš to jako klasickou roládu po délce, akorát že bude tenší.To je, jako by sis upekla těsto na velkou roládu a udělala si z ní 3 malé.Je dobré si to těsto rozetřít na plechy hodně natenko,aby se to po upečení dobře stáčelo.
veronika353
@sovka celkem dobrá treska je,která se vyrábí v Žilině.Moje švagrová na Moravě ji má moc ráda a tak jí vždycky vozíme větší množství,ona je schopná to hned sníst.
orchidea
Máš ich ozaj krásne, ja mám tiež tento recept z Nového času, ale stále nemám odvahu urobiť ich aj keď by sa doma určite minuli, syn ich má rád, vidím ale, že sa podľa uvedeného receptu dajú zvládnuť, dala si mi inšpiráciu a odvahu vyskúšať. Ďakujem.
frona
odbočím aj ja od receptu. @sovka62 vynikajúcu tresku dostať v Hodoníne . Neviem, či môžem napísať značku....ale risknem to. Je to Varmuža
frona
A teraz k receptu. Ja ich určite urobím, ale bez kávy. Akosi kávu v koláčikoch nemusím. To asi preto, že nemám rada sladkú chuť kávy
veronika353
Ve starší diskusi jsem našla od @kucharronald link na www.mimibazar.sk/recepty,je tam fotopostup na štafetky.Je to jiný recept,ale postup práce je stejný.
evanaaa
Ak by som robila, tak asi len na jeden plech, aj to je dosť, ak by to šlo.
Veronika353, dobre sa to roluje, stačí to na tom papieri, čo sa na ňom pieklo ? A čím rozotieraš cesto ne plechu ?
veronika353
@evanaa rolovala jsem to na tom papíru, na kterém se to peklo,ale je potřeba to těsto úplně na tenko rozetřít.Roztírala jsem to kovovou lopatkou na zákusky.
cica2
krásne sa ti vydarili!!!....kk:)
tinca
škoda, že nie je fotopostup, vyhli by sme sa vysvetľovaniu, ak to človek vidí ,tak je to lepšie. Máš ich krásne.-)
stofy
niekedy sme štafetky doma robili každé Vianoce-preto vtedy,lebo sa nam zvýšilo veľa bielkov...teraz sme ich už veľa rokov nerobili-neviem prečo...,ale pamatám si, že sme si cesto pokrájali na štvorčeky,a potom každú jednu štafetku natreli a zrolovali samostatne...
stania
Aj ja som robila na vianoce tieto štafetky prvy krat , mala som recept od znamej, vydarili sa , každemu veľmi chutili ale treba davať pozor aby nedať moc kremu lebo potom som mala problem so zrolovanim, mám podivny zvyk všetkého pridavať viac ako hovori recept a potom to tak vyzera ale štafetky boli baječne
adka2681
Vyskúšala som tento recept- FANTASTICKÉ- vôbec to nieje náročné na prípravu :) ak smiem,poradím-ja som to nerobila ako ,,roládky,, ale ako ,,rezy,, Navrstvila som na seba 4 pásy korpusu ( jeden plech som rozkrojila po dĺžke na štvoro) a potom namáčala konce do čokolády. A malo to úspech aj v tejto podobe :) Takže, smelo do pečenia !
helca103
toto som už veľmi dávno nejedla, hneď som na ne dostala chuť....
janka1011
Upiekla som cesto, ale je také nejaké lepkavé - piekla som ho krátko? Na nejakej stránke som čítala, že sa majú piecť pri teplote 220 st. iba 6 min.Piekla som o minútu dlhšie...no uvidím, keď to naplním...ale myslím, že sa zje :-)
veronika353
@janka1011 ta doba pečení je orientační,možná,že to bylo lepkavé,protože byly málo ušlehané bílky s cukrem.Aspoň se Ti to bude dobře stáčet:-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia