Srnčie závitky

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára profesionála je však „mäso s tajomstvom" väčšou výzvou. V roládach, vo vreckách, v závitkoch... sa môžu skrývať zaujímavé plnky – ovocné, orechové, strukovinové, hubové, zo zmesi zeleniny a mletého mäsa... Alebo, naopak, mäso sa „stratí" pod rôznymi kôrkami či cestami. Mám veľmi rada takýto priestor na experimentovanie a fantáziu.

4
porcie
80 minút
príprava

Postup

  1. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekaným tymianom.
  2. Na oleji orestujeme šalotku, slaninku nakrájanú na kocky, pridáme pokrájané hríby, trochu masla, osolíme a okoreníme.
  3. Zmesou naplníme plátky mäsa a zvinieme do rolky. Sprudka opečieme na oleji, podlejeme vývarom a dusíme domäkka.
  4. Omáčka: Na panvicu dáme olej a maslo, upražíme na kocky nakrájanú šalotku. Orestujeme a pridáme lyžicu hnedého cukru, prelisovaný cesnak a čili omáčku. Miešame asi 4 minúty, pridáme lyžičku Solamylu vymiešaného v 100 ml vody. Pridáme víno, posekanú čokoládu a chvíľu povaríme. K jedlu môžeme podávať pečené zemiaky s rozmarínom a kúsky pečenej duly.