Srnčie závitky
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka
s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo
s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára
profesionála je však „mäso s tajomstvom" väčšou
výzvou. V roládach, vo vreckách, v závitkoch... sa
môžu skrývať zaujímavé plnky – ovocné, orechové, strukovinové, hubové, zo zmesi zeleniny
a mletého mäsa... Alebo, naopak, mäso sa „stratí"
pod rôznymi kôrkami či cestami. Mám veľmi rada
takýto priestor na experimentovanie a fantáziu.
Postup
- Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky,
naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme
nadrobno nasekaným tymianom.
- Na oleji orestujeme šalotku, slaninku nakrájanú na kocky, pridáme pokrájané hríby, trochu masla, osolíme a okoreníme.
- Zmesou naplníme plátky mäsa a zvinieme do rolky.
Sprudka opečieme na oleji, podlejeme vývarom
a dusíme domäkka.
- Omáčka: Na panvicu dáme olej a maslo, upražíme na kocky nakrájanú šalotku. Orestujeme
a pridáme lyžicu hnedého cukru, prelisovaný cesnak a čili
omáčku. Miešame asi 4 minúty, pridáme lyžičku
Solamylu vymiešaného v 100 ml vody. Pridáme
víno, posekanú čokoládu a chvíľu povaríme.
K jedlu môžeme podávať pečené zemiaky s rozmarínom a kúsky pečenej duly.