Srnčie stehno na smotane

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1/4 ks
100 g
1 ks
6 ks
1 KL
150 ml
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou. Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.

  2. 2

    Takto pečieme pri zvýšenej teplote ešte asi 30 minút. Na suchú panvicu dáme cukor a urobíme z neho karamel. Všetku šťavu z pekáča aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku vylejeme na karamel, pridáme smotanu a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a na kraj položíme PL brusnicového džemu. Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
jozefjozef
Moja mama bola vynikajúca kuchárka. Za najväčšiu chybu pri príprave diviny, považovala použitie zeleniny z nálevu a samotný nálev pri pečení alebo varení. V náleve je vylúhovaná krv a divočina!! Vždy použila čerstvú zeleninu!
Vymazať
havino
ja to isté, od štvrtku mám naložene srnčie stehno v náleve z octu,zeleniny, borievok, korenia, prešpikované slaninou, zajtra idem robiť sviečkovú,ale maso si vyberiem z nalevu a pracujem,ako s čerstvým, opečiem na panvici, novú čerstvú zeleninu,dám do kuchty, vyberiem maso, pomixujem zeleninu, smotanu,zahustím,dochutím,brusnice na tanier




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia