Srnčie stehno montagna
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky.
Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.
- Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme najemno narezané sušené paradajky, olivy a šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme naklepané mäso a zvinieme do rolky. Na oleji restujeme zo všetkých strán a podlejeme červeným vínom. Rolky podusíme, kým mäso nie je mäkké, vyberieme z panvice.
- Do omáčky, ktorá zostala, pridáme maslo a dochutíme soľou a korením. K popučeným zemiakom pridáme maslo, nasekané bylinky, soľ a vytvarujeme malú tortičku, ktorú pomaly opečieme z oboch strán na oleji. Rolky naprieč prekrojíme a uložíme na tanier, jemne prelejeme omáčkou. Pridáme zemiakovú tortičku a dodekorujeme čerstvými bylinkami.
|