Srnčie stehno montagna

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 26. marca 2012 19:34
Ďalšie jeho recepty »

Srnčie stehno montagnaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
20-25 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

  2. 2

    Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme najemno narezané sušené paradajky, olivy a šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme naklepané mäso a zvinieme do rolky. Na oleji restujeme zo všetkých strán a podlejeme červeným vínom. Rolky podusíme, kým mäso nie je mäkké, vyberieme z panvice.

  3. 3

    Do omáčky, ktorá zostala, pridáme maslo a dochutíme soľou a korením. K popučeným zemiakom pridáme maslo, nasekané bylinky, soľ a vytvarujeme malú tortičku, ktorú pomaly opečieme z oboch strán na oleji. Rolky naprieč prekrojíme a uložíme na tanier, jemne prelejeme omáčkou. Pridáme zemiakovú tortičku a dodekorujeme čerstvými bylinkami.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist