Srnčie stehno montagna

Srnčie stehno montagna
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Martin Kurhajec, šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

2

Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme najemno narezané sušené paradajky, olivy a šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme naklepané mäso a zvinieme do rolky. Na oleji restujeme zo všetkých strán a podlejeme červeným vínom. Rolky podusíme, kým mäso nie je mäkké, vyberieme z panvice.

3

Do omáčky, ktorá zostala, pridáme maslo a dochutíme soľou a korením. K popučeným zemiakom pridáme maslo, nasekané bylinky, soľ a vytvarujeme malú tortičku, ktorú pomaly opečieme z oboch strán na oleji. Rolky naprieč prekrojíme a uložíme na tanier, jemne prelejeme omáčkou. Pridáme zemiakovú tortičku a dodekorujeme čerstvými bylinkami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 27. marca 2012 o 15:53
    Krásny recept.Mám sa čo učiť a to som už veru dosť stará.


  • jazzfunk, 29. marca 2012 o 12:01
    Prave tie rolky dusim...v rozpise je napisana slanina, ale v postupe dalej uz nebola uvedena. Predpokladam, ze mala ist do plnky :o))) Inak, vyzera to velmi dobre a myslim, ze to bude aj skvele chutit :o))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist