Srnčie stehno montagna

Srnčie stehno montagna
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Martin Kurhajec, šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

2

Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme najemno narezané sušené paradajky, olivy a šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme naklepané mäso a zvinieme do rolky. Na oleji restujeme zo všetkých strán a podlejeme červeným vínom. Rolky podusíme, kým mäso nie je mäkké, vyberieme z panvice.

3

Do omáčky, ktorá zostala, pridáme maslo a dochutíme soľou a korením. K popučeným zemiakom pridáme maslo, nasekané bylinky, soľ a vytvarujeme malú tortičku, ktorú pomaly opečieme z oboch strán na oleji. Rolky naprieč prekrojíme a uložíme na tanier, jemne prelejeme omáčkou. Pridáme zemiakovú tortičku a dodekorujeme čerstvými bylinkami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 27. marca 2012 o 15:53
    Krásny recept.Mám sa čo učiť a to som už veru dosť stará.


  • jazzfunk, 29. marca 2012 o 12:01
    Prave tie rolky dusim...v rozpise je napisana slanina, ale v postupe dalej uz nebola uvedena. Predpokladam, ze mala ist do plnky :o))) Inak, vyzera to velmi dobre a myslim, ze to bude aj skvele chutit :o))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist