Srnčie stehno montagna

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 26. marca 2012
Srnčie stehno montagna
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
100 g
30 g
30 g
700 g
500 ml
1 ks, menšia




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

  2. 2

    Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme najemno narezané sušené paradajky, olivy a šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme naklepané mäso a zvinieme do rolky. Na oleji restujeme zo všetkých strán a podlejeme červeným vínom. Rolky podusíme, kým mäso nie je mäkké, vyberieme z panvice.

  3. 3

    Do omáčky, ktorá zostala, pridáme maslo a dochutíme soľou a korením. K popučeným zemiakom pridáme maslo, nasekané bylinky, soľ a vytvarujeme malú tortičku, ktorú pomaly opečieme z oboch strán na oleji. Rolky naprieč prekrojíme a uložíme na tanier, jemne prelejeme omáčkou. Pridáme zemiakovú tortičku a dodekorujeme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

tatranka
Krásny recept.Mám sa čo učiť a to som už veru dosť stará.
jazzfunk
Prave tie rolky dusim...v rozpise je napisana slanina, ale v postupe dalej uz nebola uvedena. Predpokladam, ze mala ist do plnky :o))) Inak, vyzera to velmi dobre a myslim, ze to bude aj skvele chutit :o))))
florka
Recept som vyskúšala. Je to super nápad. Mäso z diviny robíme často, ale takúto kombináciu som ešte neskúšala. Srnčie mäso má charakteristickú chuť, a tieto suroviny to výborne vyvážili. Akurát ja som mala asi stehno z malého srnčeka... lebo sa mi to zle plnilo :D nabudúce skúsim z jelením stehnom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia