Srnčie ragú

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené a na kocky nakrájané srnčie plece a orestujeme. Pridáme cesnak a paradajkový pretlak spolu s tymianom. Zmes osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.
  2. Fenikel obvaríme domäkka v osolenej vode, po uvarení schladíme v studenej vode.
  3. Červenú šošovicu orestujeme na masle spolu so šalotkou, zalejeme vodou a uvaríme na kašu. Do šošovicovej kaše pridáme fenikel a rozmixujeme na pyré. Zjemníme maslom.
  4. Zo zemiakov, z vajec, polohrubej múky, zo soli a z vody vypracujeme cesto na knedličky. Lyžicami vypracujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.