Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)

Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 30. novembra 2010 20:46Ďalšie jeho recepty

Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zato chuť mäsa s chilli umocnená na záver brusnicovým a slivkovým lekvárom je vynikajúca.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60-90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso pokrájané na väčšie kocky dáme do misy a pridáme olej, paradajkový pretlak, bobkové listy, rozmarín, korenie na divinu, soľ, čierne korenie a rozdrvené chilli papričky.Premiešame.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 1

2

Mrkvu, zeler a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu porežeme na osminky.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravené mäso a zeleninu spojíme a premiešame v hrnci, kde sa bude aj variť. Odložíme do chladu cez noc.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 3

4

Na druhý deň prilejeme vývar a varíme, pričom občas premiešame a podlievame vínom.Varíme 1 - 1 1/2hodiny. Na záver pridáme slivkový lekvár a brusnicový kompót.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 4

5

Zelenina nám ragú krásne zahustí takže už nie je potrebné niečim zahusťovať. Podávame s brusnicovým kompótom a dobrým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 1. decembra 2010 o 09:06
    Paráda. Keď zoženiem vhodné mäso, vyskúšam.


  • frezia68, 1. decembra 2010 o 11:38
    Pekný recept,krajanka :-)))


  • etika, 1. decembra 2010 o 12:22
    dnes mám narodeniny, vyskúšam, ale z králičieho mäsa, dúfam,že to bude dobré.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist