Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)

Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 30. novembra 2010 20:46Ďalšie jeho recepty

Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zato chuť mäsa s chilli umocnená na záver brusnicovým a slivkovým lekvárom je vynikajúca.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60-90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso pokrájané na väčšie kocky dáme do misy a pridáme olej, paradajkový pretlak, bobkové listy, rozmarín, korenie na divinu, soľ, čierne korenie a rozdrvené chilli papričky.Premiešame.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 1

2

Mrkvu, zeler a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu porežeme na osminky.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravené mäso a zeleninu spojíme a premiešame v hrnci, kde sa bude aj variť. Odložíme do chladu cez noc.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 3

4

Na druhý deň prilejeme vývar a varíme, pričom občas premiešame a podlievame vínom.Varíme 1 - 1 1/2hodiny. Na záver pridáme slivkový lekvár a brusnicový kompót.
Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 4

5

Zelenina nám ragú krásne zahustí takže už nie je potrebné niečim zahusťovať. Podávame s brusnicovým kompótom a dobrým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 1. decembra 2010 o 09:06
    Paráda. Keď zoženiem vhodné mäso, vyskúšam.


  • frezia68, 1. decembra 2010 o 11:38
    Pekný recept,krajanka :-)))


  • etika, 1. decembra 2010 o 12:22
    dnes mám narodeniny, vyskúšam, ale z králičieho mäsa, dúfam,že to bude dobré.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist