Srnčie ragú - eintopf fotorecept

alexdidiAlexdidi, 67 ročná žena, Prešov, 30. novembra 2010 20:46
Ďalšie jej recepty »

Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)Foto: alexdidi

Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zato chuť mäsa s chilli umocnená na záver brusnicovým a slivkovým lekvárom je vynikajúca.

4
porcie
30 min
príprava
60-90 min
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
2 ks
2 ks
2 ks
1 ks, malý
2 ks, sušená
2 PL
2-3 ks
2 vetvičky, čerstvý (lístky)
1 PL
100 ml
200 ml
1 PL
3-4 ks, drvené
2 PL
200 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájané na väčšie kocky dáme do misy a pridáme olej, paradajkový pretlak, bobkové listy, rozmarín, korenie na divinu, soľ, čierne korenie a rozdrvené chilli papričky.Premiešame.

    Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, zeler a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu porežeme na osminky.

    Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené mäso a zeleninu spojíme a premiešame v hrnci, kde sa bude aj variť. Odložíme do chladu cez noc.

    Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň prilejeme vývar a varíme, pričom občas premiešame a podlievame vínom.Varíme 1 - 1 1/2hodiny. Na záver pridáme slivkový lekvár a brusnicový kompót.

    Srnčie ragú - eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zelenina nám ragú krásne zahustí takže už nie je potrebné niečim zahusťovať. Podávame s brusnicovým kompótom a dobrým chlebíkom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist