Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
34 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme smotanu, vegetu a všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Na palacinky natrieme králičiu zmes, položíme na ňu opečený srnčí chrbát, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme na paru na 14 min.
  2. Do očisteného zemiaka (po dĺžke) vydlabeme otvor (tunel), ktorý naplníme miešanými vajcami so šampiňónmi a na kocky nakrájanou šunkou. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 min. na paru. Bylinky spolu s olivovým olejom vymixujeme do peny. Mäso rozkrojíme šikmým rezom.
  3. Postavíme do stredu taniera, obložíme plnenými zemiakmi nakrájanými na kolieska. Pridáme bylinkovú penu a ozdobíme jahodovým pyré a pažítkou.