Srnčí steak pre labužníkov

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
100 g
100 g
200 g
200 g
20 g




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.

  2. 2

    Potom zaprášime múkou, zalejeme vývarom, červeným vínom, dochutíme a chvíľu necháme povariť. Omáčku potom precedíme na steaky. Na oleji opražíme hríby, pridáme druhú polovicu masla a pridáme ich k mäsu.

  3. 3

    Steaky podávame s omáčkou, ozdobíme ich brusnicovým kompótom a kolieskami citrónu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia