Srnčí perkelt
Autor receptu: katkaszaboova
... pripravené v tlakovom hrnci.
4-5 porcie |
15-20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na oleji opražíme do sklovita. Mäso nakrájané tiež na kocky pridáme k cibuli, necháme mäsko "vyblednúť" (aby sa póry stiahli a šťava zostala vnútri) pritom párkrát premiešame. Pridáme mletú papriku, premiešame a prilejeme asi 2-3 dl vody. Necháme zovrieť, pridáme kečup, horčicu a ostatné koreniny, tlakový hrniec zatvoríme. Po cca. 35 min. je mäso mäkké, prilejeme víno a prípadne zahustíme perkelt múkou, necháme ešte raz prejsť varom a jedlo je hotové. Podávame s kolienkami alebo knedľou. Dobrú chuť!