Srnčí perkelt

Autor receptu: katkaszaboova

... pripravené v tlakovom hrnci.

4-5
porcie
15-20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na oleji opražíme do sklovita. Mäso nakrájané tiež na kocky pridáme k cibuli, necháme mäsko "vyblednúť" (aby sa póry stiahli a šťava zostala vnútri) pritom párkrát premiešame. Pridáme mletú papriku, premiešame a prilejeme asi 2-3 dl vody. Necháme zovrieť, pridáme kečup, horčicu a ostatné koreniny, tlakový hrniec zatvoríme. Po cca. 35 min. je mäso mäkké, prilejeme víno a prípadne zahustíme perkelt múkou, necháme ešte raz prejsť varom a jedlo je hotové. Podávame s kolienkami alebo knedľou. Dobrú chuť!