Srnčí guláš (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Z diviny u nás doma najviac chutí guláš a takto ho robím z každého druhu mäsa, nielen z diviny.

10
porcií
100 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. na oleji alebo masti opražíme na kocky nakrájanú cibuľu
  2. pridáme mäso a prudko opražíme za stáleho miešania, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave
  3. takto sa mäso zatiahlo a pustilo šťavu po 20 minútach dusenia
  4. teraz mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, korením na divinu, pridáme mletú sladkú papriku, feferónku a na veľké kocky nakrájané zemiaky (slúžia na zahustenie, lebo sa počas varu rozvaria) zalejeme vodou a varíme za občasného a miešania a koštovania 45 minút
  5. ak je mäso mäkké pridáme lečo, pretlačený cesnak, majoránku, ochutnáme šťavu a dochucujeme podľa vlastnej chuti, tu zvyknem vyplachovať fľaše od kečupu, keď ostáva kečup na dne, ale naši už otvárajú nový :-), dovaríme 15 až 20 minút
  6. podávame s knedľou alebo čerstvým pečivom