Pečený srnčí chrbát

Srnčí chrbát so šošovicovým ragú podľa Vlastu Buriana

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú oravskú slaninu, poprášime korením karí a zalejeme smotanou, pridáme uvarenú šošovicu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici sprudka opečieme srnčí chrbát z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 170 °C na 8 minút.
  3. Na panvici, v ktorej sme opiekli mäso, orestujeme hladkú múku, zalejeme červeným vínom a metličkou rozmiešame. Krátko varíme za stáleho miešania. Do omáčky pridáme sušené hrozienka, dochutíme soľou a korením, zjemníme maslom. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.