Pečený srnčí chrbát
Srnčí chrbát so šošovicovým ragú podľa Vlastu Buriana
Autor receptu: redakcia
Postup- Šošovicové ragú: V osolenej
vode uvaríme šošovicu domäkka
a scedíme. Na panvičke rozohrejeme
olej, pridáme nadrobno
nakrájanú cibuľu, krátko restujeme,
pridáme na malé kocky
nakrájanú oravskú slaninu, poprášime
korením karí a zalejeme
smotanou, pridáme uvarenú
šošovicu. Dochutíme soľou a čiernym
korením.
- Na panvici sprudka opečieme
srnčí chrbát z každej strany
a dáme do rúry zohriatej na 170 °C
na 8 minút.
- Na panvici, v ktorej sme opiekli
mäso, orestujeme hladkú múku,
zalejeme červeným vínom a metličkou
rozmiešame. Krátko varíme
za stáleho miešania. Do omáčky
pridáme sušené hrozienka,
dochutíme soľou a korením, zjemníme
maslom. Pred podávaním
mäso nakrájame na plátky.
|