Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010
Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg
50 g
100 g
50 g
50 g
50 g
Chlpaté knedle:
200 g, surové
100 g, uvarené
125 g
1 ks
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín. Kosti nasekáme, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej a slaninu nakrájanú na kocky, rozpražíme, pridáme zeleninu, kosti a koreniny, opečieme do zlatista a podlejeme vodou. Zmes dusíme do mäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme a dochutíme soľou. Mäso opečieme na panvici zo všetkých strán.

  3. 3

    Chlpaté knedle: Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ a vajce a spolu zmiešame. Pomocou lyžíc robíme knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Mäso z diviny je veľmi zdravé, neobsahuje veľa tuku. Vždy je dobré pred varením mäso naložiť do marinády z byliniek a napríklad červeného vína. Stačí si len vybrať tú, na ktorú máte chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Som prekvapena, ze v postupe nie je spomenute, co sa robi s masom v marinade. Recept hovori len o duseni zeleniny. Pecie sa zvlast alebo v tej zelenine?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia