Srdiečkové raňajky :-)))

diabambulka - fotkadiabambulka, 11. novembra 2010

Chcete potešiť svojich najmilších skvelými raňajkami, alebo večerou? Posielam Vám typ:-)))

1
porcia
10 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 plátky
 podľa vlasnej fantázie môžete použiť ešte aj zeleninu, alebo aj syr a zapiecť




Postup

  1. 1

    Zoberieme si párok, ktorý si prekrojíme na polovičku, ale tak aby bol na konci spojený. Na plech si dáme papier na pečenie, vyhrejeme rúru na 150 stupňov, medzitým si z párku urobíme srdiečko a na konci ho spojíme špáratkom.Ja som dala na plech s papierom šunku na to som uložila pripravený párok, rozbila som tam vajíčko , osolila a dala som tam na ozdobu hrášok z mrazu, pretože to bol smejko pre môjho synčeka. Odporučila by som ale dať najskôr párok v tvare srdiečka vystalť ho šunkou , dať tam vajíčko, pretože mne to vajíčko troška vytieklo:-))) Dáme piecť a pečieme tak dlho kým vajíčko nieje hotové.

  2. 2

    DOZJEDENIA VARECHÁČIKOVIA :-)))

Diskusia k receptu

julica
toto som uz niekde videla, aj s hraskom uprostred, asi na blogu medved vari. mne sa to tak akosi porozpadavalo, ako kazde valentinske ranajky, ked sa velmi snazim :)
marianne69
ja som to robievala,ked bola dcera mensia,zdobila som to aj kecupom tak sa mi zda...je to mile...
morenajea
veľmi pekné, určite takéto raňajky spravili veľkú radosť :)
tinca
veľmi milé, robil to aj Novotný, keď varil v telke, mám od neho aj knihu myslím,že je to podobne aj tam, len bez prekrojenia
janka81
krásne, takéto raňajky by som prijala do postele :))))
sovka62
Takéto krásne srdiečka nám sme mávali na raňajky v hoteli Permon na Podbanskom. Tie švédske stoly, ktoré tam na raňajky chystali boli naozaj úžasné. Myslím, že bohatšie som v nikdy nezažila a to veu cestujem dosť. To tvoje srdiečko je krásne. Pokúšala som sa ho vyrobiť už aj ja, ale spišské párky sa po rozkrojení a pokuse stočiť ich, vždy zlomili. Keďže iné párky nemávame (netuším, ktoré iné by boli spoľahlivo jedlé), vzdala som to. Ty si použila aké?
diabambulka
ahoj sovka62 tak ja som použila viedenské párky a to z toho dôvody že malému drobcovi nemôžem dať niečo s korením, ver mi čo ja by som dala za spišský párok:-)))z času na čas si ale kúpim a malému detské a sme si fifty fifty:-)))aj mne sa niektoré párky zlomili a vtedy som to prepichla aj hore špáratkom do požadovaného tvaru a po upečení som ich jednoduchoo vybrala:-)))
bozulka
Takéto srdiečka som robievala keď boli deti malé,/mladší syn nerad jedol/.@diabambulka trošku si ma ubehla práve som chcela dať na varechu,ale teraz robím trošku ináč-vajíčko osolím,okorením,pre seba pridám kúsok feferonky a posypem vnútro srdiečka strúhaným syrom a dám zapiecť. @sovka , ja kupujem párky viedenské alebo šunkové od českého výrobcu,sú drahšie,ale mäsa je až skoro 9O%-92%.Tiež sú dobré šunkové klobásky,vyzerajú skôr ako párky s veľkým obsahom mäsa.
dorisa
Videla som to v nejakej relácii o varení v tv, je to krasne, výborný nápad, a pritom jedlé. Ukladám si receptík.
cica2
krásne a origoš:)...ja sa nemôžem od tvojích receptov odlepiť:))...všetky sú supér a ďakujem za všetky receptíky, budem sa inšpirovať:)
cica2
@diabambulka , ďakujem:))....a ako pozerám na ten nočný čas tak asi sme v tomto rovnaké:))...no môžem ja za to že sa nemôžem odlepiť?....ale už by sa patrilo aj spať, dobrú nôcku:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia