Srdiečka so smotanovým kalerábom

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 20. januára 2015
Srdiečka so smotanovým kalerábom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 kg
2 ks
200 g
100 ml
1 strúčik
0,5 l
0,5 l




Postup

  1. 1

    Srdcia umyjeme a ak treba, odstránime žilky a žľazy. Na panvici na rozpálenom oleji urestujeme cibuľku dosklovita, pridáme srdcia a roztlačený cesnak. Niekoľko minút restujeme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka.

  2. 2

    Kaleráb očistíme a pokrájame na malé kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a smažíme na panvici 5 minút. Podlejeme vývarom a dusíme, až kým kaleráb ostane trošku chrumkavý, pridáme smotanu, bylinky, dochutíme soľou a bielym korením.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame asi na centimetrové plátky. Šafran namočíme do vlažnej vody na 10 minút. V kastróle zmiešame víno a vodu, osolíme a pridáme šafran. Vložíme zemiaky a dusíme domäkka. Na tanier poukladáme zemiaky, smotanový kaleráb a navrch poukladáme srdcia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia