Kuracie srdiečka
Srdiečka na oregane (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Obmena pre tých,čo majú radi
srdiečka. Rýchle a jednoduché :-)
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Srdiečka si umyjeme a ak treba očistíme. V panvici si rozpálime trocha oleja, dáme srdiečka a na veľkom ohni ich kde-tu rýchlo opečieme. Keďže srdiečka sú sami o sebe šťavnaté a už počas tohto rýchleho opekania začnú púšťať šťavu, ich netreba ani podliať. Len pridáme kúsok masla, oregano a soľ. Zakryjeme a necháme za občasného miešania dusiť. Na konci, keď už tekutina vyvrela ochutnáme či sú mäkké a necháme srdiečka ešte trocha opiecť. Na konci môžme ešte podľa chuti osoliť a posypať ešte oreganom :-)
- Srdiečka podávame podľa chuti s pečivom alebo inou prílohou.
- Kým ja mám pečienku a srdiečka rada, moje deti krútia nosom :-) Tak som k nim spravila zemiaky na petružke a kôprovú omáčku, no a v takejto kombinácii to zjedli aj oni :-)
Dobrú chuť.