Kuracie srdiečka

Srdiečka na oregane (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Obmena pre tých,čo majú radi srdiečka. Rýchle a jednoduché :-)

15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Srdiečka si umyjeme a ak treba očistíme. V panvici si rozpálime trocha oleja, dáme srdiečka a na veľkom ohni ich kde-tu rýchlo opečieme. Keďže srdiečka sú sami o sebe šťavnaté a už počas tohto rýchleho opekania začnú púšťať šťavu, ich netreba ani podliať. Len pridáme kúsok masla, oregano a soľ. Zakryjeme a necháme za občasného miešania dusiť. Na konci, keď už tekutina vyvrela ochutnáme či sú mäkké a necháme srdiečka ešte trocha opiecť. Na konci môžme ešte podľa chuti osoliť a posypať ešte oreganom :-)
  2. Srdiečka podávame podľa chuti s pečivom alebo inou prílohou.
  3. Kým ja mám pečienku a srdiečka rada, moje deti krútia nosom :-) Tak som k nim spravila zemiaky na petružke a kôprovú omáčku, no a v takejto kombinácii to zjedli aj oni :-) Dobrú chuť.