Srdečné ragú

soncya - fotkasoncya, 10. mája 2012
Srdečné ragú
Foto: soncya

Jednoduchý recept na srdiečka.;-)

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
1 ks
2 strúčiky
3 PL
3 KL
1 ks
1 ks
 akékoľvek, ja som mala penne




Postup

  1. 1

    Toto jedlo pripravujeme v tlakovom hrci. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a cesnak. Odblanené a od zbytočného tuku obraté bravčové srdiečka pokrájené na tenké plátky pridáme do hrca a orestujeme. Pridáme červenú mletú papriku, na miernom ohni popražíme, dáme pozor aby paprika nezhorkla, pridáme asi 1 dl vody a premiešame. Posolíme, primelieme čierne korenie, vhodíme zrnko nového korenia, 1 väčší bobkový list a paradajkový pretlak. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podlejeme vodou, len pod úroveň masy. Po zovretí uzavrieme tlakový hrniec a varíme cca 1 hod. Po tomto čase otvoríme tlakový hrniec a môžeme pridať zátrepku. Ja zátrepku nedávam, nechávam zredukovať. Jedlo má príjemne nasládlu chuť od mrkvy a paradajkového pretlaku.

  2. 2

    Medzičasom si uvaríme cestovinu a môžeme podávať. Naservírovanú porciu dochutíme na hrubo nahobľovaným parmezánom, je to s ním vynikajúce, ale parmezán nemusí byť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hubata
Joj, dávno som bravčové srdce nerobila!
Páči sa mi nielen recept, ale aj vtipný názov "Srdečné ragú". Určite je to vynikajúca papanica. Vďaka za pekný receptík, foto aj popis.
zdezda
mňaaam, aj ja varím zo srdiečok, z hovädzieho aj akože sviečkovú, môj muž to ani nerozoznal :-))), takéto, tvoje sa mi tiež páči
modrykamen
Nuž kto nemá srdiečko od milovanej, alebo milovaného, môže bravčové srdce !? Ale môžu aj zamilovaní, lebo je to výborné jedlo.
modrykamen
A aby som nezabudol, všetky jedlá treba pripravovať tak, že pridáme vlastné srdce, s láskou. Potom je každé jedlo, či koláč naozaj srdečné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia