Spring rolls

chutimi - fotkachutimi, 3. januára 2015
Spring rolls
Foto: chutimi

Klasické ázijské predjedlo

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 mleté
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľku, kapustu a bambusové výhonky si nakrájajte. Klíčky prepláchnite vodou. Bielok si vyšľahajte.

    Spring rolls - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici osmahnite mäso na troche oleja, pridajte bambusové výhonky, klíčky a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením

    Spring rolls - obrázok 2
  3. 3

    Ryžový papier namočte do teplej vody kým nezmäkne.

    Spring rolls - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne ho vystrite na čistú utierku.

    Spring rolls - obrázok 4
  5. 5

    Na papier uložte vopred pripravenú náplň a najemno nakrájanú čínsku kapustu.

    Spring rolls - obrázok 5
  6. 6

    Papier zrolujte do polovice. Kraje potrite bielkom.

    Spring rolls - obrázok 6
  7. 7

    Preložte. Zvyšnú časť taktiež potrite bielkom a dorolujte.

    Spring rolls - obrázok 7
  8. 8

    Pripravte si takto toľko kusov, na koľko máte chuť. Skúšal som rôzne dĺžky a hrúbky roliek. Odporúčam robiť čo najmenšie aby ste mali na rolke niekoľko vrstiev ryžového papiera. Ak sa Vám jedna vrstva poruší, obsah bude chrániť ďalšia vrstva od priameho kontaktu s olejom.

    Spring rolls - obrázok 8
  9. 9

    V hrnci si rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vysmažte v nich rolky. Ak máte fritézu, použite tú.

    Spring rolls - obrázok 9
  10. 10

    Rolky uložte na papierovú utierku aby ste odstránili prebytočný olej z povrchu. Podávajte so sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!

    Spring rolls - obrázok 10

Diskusia k receptu

safran
a aké veľké sú teda tie Tvoje jarné rolky? cca? v OC Retro som jedla trochu väčšie ako cigary, veru dobré neboli :( dokonca myslím, že najhoršie v BA, tak hádam zlatá stredná cesta
narsila
Ja som robila vcera prvy krat podobne plnene zeleninou a masom.. Bielkom som nepotierala lebo ryzovy papier lepi sam o sebe velmi dobre.. Ale odporucam nielen ako predjedlo, ale aj ako rychlu veceru kedze kazdy si ich moze naplnit podla svojej chuti.. Mnam :)
mijaita
@safran nejlepsi jsou vlastnorucne vyrobene, das do nich co mas rada. A nemusis je prazit. Velikost si udelas podle sebe. Miluju je!
1x safran
aandulka
Tak toto jedlo milujem, sama som ho ešte nerobila, lebo neviem kde dostať kúpiť ryžový papier. Poradí mi niekto ? Ukladám KK
mijaita
@aandulka Tesco, Billa a kazdy vietnamsky obchodnik. Kdyz je neznas, tak je nevidis. Zeptej se.
tiginko
už som skoro aj zabudla, že mám niekde ryžový papier odložený. Mala by som ho vytiahnuť, recept vyzerá lákavo
havino
rok som ich hádam nerobila, ale veľmi ich mám rada a posledné som plnila kalerábovo zeleninou zmesou, ale aj mleté mäso, ja rada vysmážané
danda3
Super, dostala som ryžový papier, už aspoň viem, čo urobím, namiesto mäsa dám hlivu.☺
chutimi
Takze po poriadku :)
@safran Najlepsie boli asi take do 10 cm dlzka, 2-2,5cm priemer (tzn., ze sa stretli na vacsej casti obvodu aj 3 vrstvy. "Co najmensie" nebol najstastnejsi vyraz, ale podla obrazkov je jasne, ze nie su ako tie 5cm polotovary bez naplne :D

@narsila To s tym bielkom mi povedal aj znamy, kt. ma jedneho rodica z Vietnamu. Nabuduce budem robit tiez bez.

@mijaita Tvoj recept je fajnovy. Ukladam a tiez skusim bez smazenia-bude to hlavne zdravsie. Re: Omacka - Na Vianoce som dostal parak na dim sum a skusal som aj to, vtedy som robil easy omacku: sojova+chilli+cesnak.

Dakujem vsetkym za komentare




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia