Splynutie chutí (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia. A vôbec sa za toho nehanbím - práve naopak! Miesia sa v ňom chute rôznych kontintentov. Na oko to je čosi ázijské, kakaom to pripomína Afriku, vôňou po karí Indiu a stopkatým zelerom to na mňa pôsobí európsky :-) nebojte sa experimetovať s vyskúšajte.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kokosovom oleji orestujeme horčicové semienko, cibuľu a stonkový zeler. Pridáme korenie garam masala, papriku, kari a krátko orestujeme. Pridáme čínske huby. Zalejeme vývarom. Kratko povaríme. Pridáme bambusové plátky a ananás.
  2. Jemne redukujeme. Pridáme kakao, čili a zahustíme jemne solamylom. Dochutíme sójovou omáčkou.
  3. Podávame s čínskymi rezancami alebo ryžou.
    Dobrú chuť prajem !!!