Splynutie chutí (fotorecept)
Autor receptu: klimeczek
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá
improvizácia. A vôbec sa za toho nehanbím - práve naopak! Miesia sa v ňom chute rôznych
kontintentov. Na oko to je čosi ázijské, kakaom to pripomína Afriku, vôňou po karí Indiu a
stopkatým zelerom to na
mňa pôsobí európsky :-) nebojte sa experimetovať s vyskúšajte.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kokosovom oleji orestujeme horčicové semienko, cibuľu a stonkový zeler. Pridáme korenie garam masala, papriku, kari a krátko orestujeme. Pridáme čínske huby. Zalejeme vývarom. Kratko povaríme. Pridáme bambusové plátky a ananás.
- Jemne redukujeme. Pridáme kakao, čili a zahustíme jemne solamylom. Dochutíme sójovou omáčkou.
- Podávame s čínskymi rezancami alebo ryžou.
Dobrú chuť prajem !!!