Špízy v parnom hrnci fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 9. apríla 2015
Špízy v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: ketty3811

Tak som sa konečne odhodlala a kúpila parný hrnec.Takže skúšam v ňom kuchtiť...:-)

3
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
1 ks
trochu




Postup

  1. 1

    Nakrajame si mäso na kúsky,cibuľu na štvrťky a potom rozdelíme na plátky,klobásku na kolieska a kapiu na také"štvorce".Mäso som trochu pokvaplala olejom a posypala korením na kurča(alebo čo komu chutí).

    Špízy v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som striedavo napichala na ihlu(špajdľu).A vložila do spodnej misky parneho hrnca.

    Špízy v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky nakrajame na kúsky,posolíme a nasypeme do druhej misky.

    Špízy v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A paríme asi 30-40 minut.

    Špízy v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A hotovo,vyberieme a podávame.Syn má rád rôzne špízy,tak toto je taka dietnejšia verzia.

    Špízy v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

smejkad
ja som si myslela, ze parne hrnce sa kupuju preto, aby sa jedlo obislo bez pridaneho tuku
neviem si celkom predstavit, ako chuti vareny spiz, ale suroviny su tam dobre a na oko tiez vyzera pekne :-)
kukulienka71
tak sa dá aj takto, ukázala si, že to ide:-) mne by chýbala tá pečená chuť, hlavne klobásky, ale kto pečené nemôže, tomu sa to hodí, pekné farebné:-)
lacquer
Tak do parného hrnca dávať olej ... čo sa tu človek nedozvie (škoda peňazí za parný hrniec)
violetacamorova
Pekné rozmýšľala som čo variť cez víkend. Inšpirovala si ma. Špízy mám rada vyskúšam podľa teba. Parný hrniec mi už dlhšie odpočíva. Vďaka!
ketty3811
Ja ho mám nový,bolo to moje prvé jedlo.Kúpila som ho skôr na knedle a buchty.Ale budem skúšať aj niečo iné...:-) Toho oleja bolo fakt len pár kvapiek,bála som sa aby to nebolo suché,aby mi to chlapi jedli.Ale možno keby som ho tam nedala,bolo by to také isté,lebo ono to mastné stieklo do tej záchytnej misky.Ale zemiaky v tom "uparené" boli luxusné,a to som tam dala iba trochu soli.Už ich budem robiť iba takto.Ďakujem vám za ohlasy.@violetacamorova ,keď vyskúšaš,tak daj vedieť ako chutilo.:-)
tinca
@ketty3811 ja teda tiež bez pridania oleja, ale špízy krásne hrajú farbami. Ak sa chceš inšpirovať jedlami z parného hrnca tak si pozri rcp od @evusik , má výborné. Máš pravdu zemiaky na pare sú výborné aj ja robím len tak.
olinka12
Fain nápad vyskúšam aj ja ale zemiaky by som dala naspodok ak bude kvapkať šťava z mäska budú aj zemiaky voňavé robievam si tak rybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia