Špirálky (fotorecept)

Autor receptu: babav

Chutne kolaciky zo syroveho cesta . Mozno ich zaradit aj k vianocnemu pecivu. V chlade vydrzia do dvoch tyzdnov.

32ks
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Muku ,zmaknute maslo ,cream cheese , cukor dame do misky a spracujeme na vlacne cesto.
  3. Hotove cesto:
  4. Rozkrojime ho napoly ,zabalime do folie a odlozime na 30 minut do chladnicky.
  5. Pripravime si suchu plnku, zmiesanim nasekanych orechov,hnedeho cukru a skorice .
  6. Vajecny bielok vyslahame s polievkovou lyzicou studenej vody a pouzijeme ako spojivo plnky s cestom a na potretie zrolovanych spiralliek pred pecenim.
  7. Polovicu studeneho cesta vygulame na vacsi kruh(cim vacsi ,tym budu spiralky krajsie).Potrieme ho vajecnym bielkom a posypeme polovicou plnky.Rozkrojime na 16 rezov a kazdy zrolujeme smerom od kraja ku stredu.
  8. Ulozime na plech vystlany papierom na pecenie .Potrieme bielkom a posypeme krystalovym cukrom.Plech vlozime do rury predhriatej na 200 stupnov C.Pecieme doruzova ,15-20 minut.
  9. Upecene vyberieme z rury , nechame vyhladit na plechu.Spiralky su krehke, horuce by sa lamali.
  10. Na tanieri:
  11. Druha davka: