Špirálky (fotorecept)
Autor receptu: babav
Chutne kolaciky zo syroveho cesta . Mozno ich zaradit aj k vianocnemu pecivu.
V chlade vydrzia do dvoch tyzdnov.
32ks porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Muku ,zmaknute maslo ,cream cheese , cukor dame do misky a spracujeme na vlacne cesto.
- Hotove cesto:
- Rozkrojime ho napoly ,zabalime do folie a odlozime na 30 minut do chladnicky.
- Pripravime si suchu plnku, zmiesanim nasekanych orechov,hnedeho cukru a skorice .
- Vajecny bielok vyslahame s polievkovou lyzicou studenej vody a pouzijeme ako spojivo plnky s cestom a na potretie zrolovanych spiralliek pred pecenim.
- Polovicu studeneho cesta vygulame na vacsi kruh(cim vacsi ,tym budu spiralky krajsie).Potrieme ho vajecnym bielkom a posypeme polovicou plnky.Rozkrojime na 16 rezov a kazdy zrolujeme smerom od kraja ku stredu.
- Ulozime na plech vystlany papierom na pecenie .Potrieme bielkom a posypeme krystalovym cukrom.Plech vlozime do rury predhriatej na 200 stupnov C.Pecieme
doruzova ,15-20 minut.
- Upecene vyberieme z rury , nechame vyhladit na plechu.Spiralky su krehke,
horuce by sa lamali.
- Na tanieri:
- Druha davka: