Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne

izabella929 - fotkaizabella929, 11. októbra 2015

Dnešný sviatočný obed bol z hovädzieho pliecka..špikovala som ho slaninkou a dusila v celosti..

6
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g predné
50 g domáca
1 ks
2 strúčky
1 PL
 čerstvý
podľa chuti
1 PL domáca
Príloha:




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäsom som umyla, osušila..slaninu som nakrájala na obdĺžniky a do pripravených otvorov som vložila slaninu..na tuku som opiekla mäso zo všetkých strán..vložila som ho do rajnice, poliala výpekom,osolila , okorenila, poprášila červenou paprikou a podliala som ho vodou..pridala som cibuľu pokrájanú na veľké kusy, cesnak, okorenila, pridala som kečup a dusila som ho úplne do mäkka..k hotovému mäsku som pridala tymián a nechala iba chvíľku prejsť varom..mäsom som vybrala, nechala odpočinúť 15.min.pokrájala som ho na plátky..šťavu som rozmixovala, dala na sporák , vložila som pokrájané mäso a úplne iba chvíľku povarila...pripravila som k nemu prílohu ryžu..prajem vám dobrú chuť...)

    Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne  - obrázok 1

Diskusia k receptu

sracz
Pekné, chutné, naše - teda Izkine, ako inak! Určite chutilo aj Tvojim "kostovníkom", @izabella929 milá, nezabudli pekne poďakovať a nenechali Ťa ani riad poumývať!
mesiar50
Tvoji stravníci ťa musia nosiť na rukách,keď im dennodenne vyváraš a pečieš samé dobroty.! Tvoj sviatočný obed vyzerá úchvatne.
rela
@izka , já sa čudujem, že tie delikatesy stíhaš vôbec fotiť. Alebo zamkneš dvere, odfotíš a potom pustíš stravníkov ku stolu?
patroveckypitrs
Na takéto fajnové obedy by som si veru rýchlo zvykol. Je to pekné aj na pohľad aj sa isto na jazyku rozplýva.
izabella929
@afataga ,bol veľmi chutný.-)@sracz , riady si umývam najradšej sama..)a veru veľmi chutilo...@mesiar50 , neveril by si, ale ani nie...@rela , dnes som fakt nestíhala fotiť, čakala som milú návštevu..)spravidla som v kuchyni pánom iba sama,,,takže si čas rozdelím tak, aby som všetko stíhala..)@terinka55 , potešila si ma.-)@zuzanka1367 ,milé...)@patroveckypitrs ,bolo to vynikajúce a aj pochválené mojimi milými.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)
kecemis
Skoda ze som to nevidel skor. Mal som pekny kusok masa ako stvoreny na toto jedlo. No Ale prilezitost sa vzdy najde.
izabella929
@kecemis ,bolo to výborné mäsko, šťavnaté..no a samozrejme že domáce, to je celkom iná vôňa aj chuť mäsa..vďaka za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia