Špikovaný diviak na šípkach
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
60-70 minút tepelná úprava |
Postup- Chrbát z diviaka prešpikujeme slaninou a opečieme na panvici. Na cibuli opražíme koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a červené víno, potom mäso a koreniny a dusíme domäkka. Mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme a zahustíme hladkou múkou.
- Príloha 1: Biele pečivo nakrájame na kocky, namočíme v mlieku, pridáme vajíčka, koreniny a na masle opražíme sušené ovocie a mandle. Zmiešame dokopy a pridáme múku. Zrolujeme do fólie a varíme v parnom hrnci 30 minút
- Príloha 2: Hrušky ošúpeme a dáme uvariť do vína s ríbezľovým džúsom, klinčekmi a škoricou. Necháme marinovať 24 hodín.
|