Pečené diviačie mäso

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
150 minút
príprava

Postup

  1. Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.
  2. Diviačí krk prešpikujeme pancettou, dochutíme soľou a korením, prudko osmažíme na panvici a premiestnime na pekáč, do ktorého pridáme nálev. Dusíme zakryté domäkka asi dve hodiny.
  3. Yorkshirský puding: Múku, vajcia a mlieko vymiešame dohladka. Cestíčko vylejeme do rozohriatych mafinových foriem na pečenie vymastených olejom a pečieme pri teplote 190 °C približne 20 minút. Dôležité je neotvárať rúru počas pečenia.
  4. Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme a osmažíme najemno nakrájanú červenú kapustu. Pridáme červené víno, brusnicový džem, cukor, nastrúhané jablko a ocot podľa chuti. Dochutíme soľou a korením. Varíme, až kým sa nevyparí prebytočná tekutina a kapusta nie je mäkká.
  5. Ako zeleninovú prílohu použijeme uvarenú jarnú mrkvičku, špargľu, hrášok a fermentovaný cesnak. Fermentovaný cesnak sa dá kúpiť a svojou sladkastou chuťou sa veľmi hodí k divine. Yorkshirský puding je neoddeliteľnou súčasťou jedál vo Veľkej Británii, kde dominujú pečené mäsá a zelenina, najmä počas tradičných nedeľných obedov.