Pečené diviačie mäso
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup- Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.
- Diviačí krk prešpikujeme pancettou, dochutíme soľou a korením, prudko osmažíme na panvici a premiestnime na pekáč, do ktorého pridáme nálev. Dusíme zakryté domäkka asi dve hodiny.
- Yorkshirský puding: Múku, vajcia a mlieko vymiešame
dohladka. Cestíčko vylejeme do rozohriatych
mafinových foriem na pečenie vymastených olejom a pečieme pri teplote 190 °C približne
20 minút. Dôležité je neotvárať rúru počas pečenia.
- Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme a osmažíme najemno nakrájanú červenú kapustu. Pridáme červené víno, brusnicový džem, cukor, nastrúhané jablko a ocot podľa
chuti. Dochutíme soľou a korením. Varíme, až
kým sa nevyparí prebytočná tekutina a kapusta
nie je mäkká.
- Ako zeleninovú prílohu použijeme uvarenú
jarnú mrkvičku, špargľu, hrášok a fermentovaný cesnak. Fermentovaný cesnak sa dá kúpiť
a svojou sladkastou chuťou sa veľmi hodí k divine.
Yorkshirský puding je neoddeliteľnou súčasťou
jedál vo Veľkej Británii, kde dominujú pečené
mäsá a zelenina, najmä počas tradičných nedeľných obedov.
|