Špičky čokoládové fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 20. apríla 2015

Pre milovníkov čokolády...

Suroviny

150 g
100 g
130 g
115 g
260 g
300 - 400 g




Postup

  1. 1

    Marcipánovú hmotu si vyvaľkáme na 2-3mm hrúbku a vykrajujeme malé kolieska 2 a 1/2 -3 cm. Ja som si pripravil marcipánovú hmotu podľa receptu od @kukulienka71.

    Špičky čokoládové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava krému: cukor rozpustíme na svetlý karamel, zalejeme horúcou smotanou, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do spenenia, pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu,/ ktorú sme rozpustili na vodnom kúpeli/, karamel a zľahka miešame asi 10 min. Vychladnutú zmes vyšľaháme na ľahkú penu.

    Špičky čokoládové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na povykrajované marcipánové kolieska si za pomoci striekacieho vrecka nastriekame vyšľahanú hmotu do tvaru malých špičiek. Necháme dobre vychladnúť a namáčame do roztopenej čokolády, nie horúcej okolo 35 stupňov a necháme schladiť. Môžeme potiahnuť bielou alebo tmavou kvalitnou čokoládou.

    Špičky čokoládové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na mriežku

    Špičky čokoládové (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

merlinja
toto musí byť super!!! ale ináč riadna kalorická bomba - by som musela ísť aspoň 2x zrýľovať záhradu :o)
evanaaa
@tassiedevil , chutné dezertíky - špičky si spravil, ja ťa obdivujem, že máš tú trpezlivosť ale iste ťa to baví robiť, preto sa ti aj darí.
havino
šikovné sú, krém vyzerá chutne, s marcipánom, ten ja rada, malinká rada, tieto krémové špičky, na pár minut do mraziaka na tácku a potom do čokolády, udržia si tvar, nebudú sa nakláňať do strán
mesiar50
Vyzeraju velmi vabivo a chutne.Recept si ulozim a ked budem doma tak ich skusim spravit.Vdaka.
tassiedevil
@havino , dobrá rada vždy príde vhod...:) máš pravdu s tým mrazákom, ja som ich mal v chladničke ale asi nie dosť dlho..je to malé množstvo krému a tak to rýchlo mäkkne. .najbližšie..:)vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia