Špice troch farieb

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 20. decembra 2010
Špice troch farieb
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balenie
1 l
150 g
25 g
700 g
200 g




Postup

  1. 1

    Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie, pridáme krémový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a šľaháme do hladka. Krém môžeme ochutiť. Potom ho nastriekame na piškóty a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí nalejeme do dutinky likér a zavrieme opäť krémom. Po vychladení namáčame do čokolády.

Diskusia k receptu

emica
k r a s a uz aj topojdem vyskusat dobry napad dakujem ozvem sa ako to dopadlo di dik ukadam do kk prijemne sviatky
cistinka
práve som dojedla taký ružový z cukrárne...mňam :-))
dorisa
Krásne vyzeraju.Že by som aj ja skúsila?
arasidka
čit - už dosť! Já už nebudem skúšať nič, lebo .... tuším prestanem do konca roka Varechu čítať, ženy zlaté, nebláznite, veď človeka láka všetko, čo je jednoduché chutné a hlavne, nemusím nič piecť, okrem varenia pudingu. No nič, idem zarobiť na zázvorníky a budem si v duchu stále opakovať:" už nič nevidím, už nič nečítam, už nič nebude...."
marikasu
Krásne špice, z detstva sa pamätám na ružové, ktoré spomína cistinka a tá plnka vnútri bola snehová s citrónovou príchuťou... mňamky :-))
tinca
krásne aj výborné a jednoduchý rcp, ukladám
porzellanka
ja si tiez pamatam cokoladove a ruzove spice... mnam. A propos - nema niekto recept na tie ruzove?
@asidka suhlasim s Tebou, tie recepty su strasme lakave, najmä ked su to veci, ktore clovek pozna z domu. Neviem kto poje co som uz napiekla - uz nebudem robit NIC!!!!! ( iba plnene oblatky a plnene miniveternicky, tie su uz napecene, iba ich musim naplnit)
A v novom roku nechame rozsirit dvere, aby som sa zmestila :-)
Ale recept som ulozila a urcite vyskusam.
martamm
Priznam sa, nepochopila som postup, ako to dostanes na piskotu, ked to nastriekas, kde je otvor na liker, ved piskota ho uzatvara, nie?
adamko159
mňáááááááááááááááááááááááááááááám :-)
enss
martamm, krém striekaš špirálovite, v strede Ti ostane voľné miesto.
bugi
supééér.musím ich ešte urobiť!
bugi
supééér.musím ich ešte urobiť!
evanaaa
Pochopila som síce, ale neviem, ako urobiť otvor do krému. Asi by som tam do stuhnutia vopchala stočenú rúrku z pap, na pečenie alebo z alobalu a potom vliala likér- trubičku by som ale pred tým vytiahla. No a nakonieč poliala polevou. Horšie je, že ak dá recept redakcia, málokedy príde odpoveď, to som tu už viac krát spomínala. Na moje prípadné otázky som ju nedostala.
jeka
špice sú uchvatné,a špecialný nadstavec vyjde dosť 10 e + pošt.2,50,to podľa mňa dosť nákladné, na špice sa dosť " lakomym",budú sa musieť robiť iba s dostupnými nadstavcami.
redakcia
No veď práve preto @jeka , je vhodný spôsob striekania krému dookola na piškótu špirálou až hore.
angiek
raz som skusila spice podla receptu z varechy a nepodarili sa, boli z toho gule..podla mna to bez toho specialneho nastavca na spice ani netreba skusat, evanaaa aj ja som si myslela, ze staci spravit do kremu dieru, ale to nie je take jednoduche, lepilo sa to strasne, neviem no, potom som skusala iba nastriekat krem dookola, to zas nedrzalo, kto nato ma nervy, keby som nelutovala peniaze za ingrediencie, asi by som to vyhodila cele do kosa, alebo mozno ja som gramblava, pricom mam toho uz vela odpeceneho
cistinka
Stačí ak si na cukrárske vrecúško dáte tenší nádstavec a krém na piškótu nastriekate špirálovite a nedokončíte - necháte otvor....potom to dajte stuhnúť, do otvoru nalejte napr. vaj.likér a uzavrite to opäť krémom a dajte zasa stuhnúť. Bude to vyzerať ako ten biely špic na obrázku. Až poriadne vychladený namočte do vlažnej polevy a zasa dajte stuhnúť :-)))
mariaklara
Dievčatá, na toto treba mať aj trochu trpezlivosti. Ja tú trpezlivosť síce na toto nemám, ale moja dcéra si pred dvomi rokmi kúpila tú špičku na likérové špice, no a klobúk dolu. Špice sa jej podarili, dokonca investícia sa jej už aj vrátila. Veď len, keď si predstavím, že v Tescu 1ks stojí okolo 0,50 cent a v akcii 0,38 cent. Ja jej pripravujem len vajcový likér. Pozajtra sa ich chystáme robiť, určite vám ich zverejníme. Máme však iný recept ako je tento.
mariaklara
Zabudla som pripomenúť, že nás stojí jeden špic 0,17cent, keď nepočítam čas a robotu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia